Alle indlæg skrevet af samme skribent

Ting, ting og endnu flere ting

Så rydder vi op og ud i laden, for vi skulle jo gerne kunne være dér i permakulturugen, hvis det regner (Vi bliver 20 voksne og 6 børn, jeg glæder mig viiiildt). Og i ugen efter kommer Klods Hans Karavanen. Jeg har regnet lidt tilbage i tiden og fundet ud af, at det må være [...]

Permakulturugen på Fejø tegner lovende

Det var jo lidt af et eksperiment at vi ville holde en uge denne sommer med overskriften “Nyd livet” – på  permakultur basis. Nok mest takket være Carl og Klods Hans Karavanen er der nu 19 voksne tilmeldt og 6 børn – og jeg glæder mig heeeeelt vildt. Først og fremmest skal vi holde ferie. [...]

Mere fra vores omstillingsinitiativ på Fejø

Omstillingsinitiativerne kommer i første omgang fra borgerne selv. Men i flere engelske byer ved jeg at borgmestre, andre embedsmænd og politikere er blevet interesserede i at gøre hele byer til omstillingsbyer. Jeg kan huske fra de gode gamle dage i begyndelsen af 90´erne, hvor Brundtandrapporten var kommet og den næste store konference blev afholdt i [...]

Fejø Omstillingshalløj

Der kommer en tid, hvor der ikke er mere olie. Det er først her det sidste år at det er gået op for mig hvor afhængigt hele vores samfund er af olie. Lige som jeg ikke havde forstillet mig at det kunne være så nemt at leve uden bil, fjernsyn og køleskab, som vi rent [...]

Forårsfrokost

På denne årstid er der ingen lokale friske grøntsager. Og dog, en vis friskhed er der over løg, kartofler (selv om de er gamle, pastinak, persillerod og selleri. Pil et stort løg og hak det groft. Skræl 4 – 6 kartofler, 1 – 2 pastinakker og persillerod og et stykke selleri. Riv alle rodfrugterne groft [...]

Oprydning

Jeg vil ikke sige at vores spisekammer var husets mest rodede rum. Men rodet – det var det. Tænk, så fik vi besøg og gæsten sagde: Jeg har altså mod på at kaste mig over det dér spisekammer. Som sagt så gjort. Alt – pånær diverse edderkopper og andet småkryb – blev anbragt i kasser [...]

Det daglige brød

Vi bager stort  set alt vores brød selv. Jeg kan godt lide at bage, jeg har gjort det i mange år, det er nemt. Jeg bager hvedebrød og grovbrød med (lidt) gær, pandebrød (helt usyrnet) og rugbrød (hvor jeg har verdens bedste surdej fra Den Selvforsynende Landsby). At bage giver ro. Der kommer en skøn [...]

Vand

Så kom regningen fra vandværket. Jeg plejer ikke at gå så meget op i hvad de skriver, jeg betaler bare, vi har en budgetkonto, det er nemt, enkelt. Men vi har jo gjort noget ved vores vandforbrug. Vi benytter nemlig et formuldende seperationstoilet – det betyder at vi ikke har noget vandforbrug til at skylle [...]

Det enkle nu

I det omfang jeg kan holde mig selv til stede i nu´et er livet dejlig enkelt. Alt er indeholdt i netop dét, som fylder mit sind i dette nu.

Kødets velsignelser

Læs denne artikel af en af Europas bedste miljøjournalister:Georges Monbiot. Og som altid, når han skriver, er der meget udførlige henvisninger til de kilder, hvorfra han henter sin argumentation. (Jeg har artiklen fra Permakultur Danmark http://www.monbiot.com/archives/2008/04/15/the-pleasures-of-the-flesh/ Med venlig hilsen Anne