Mod til forandringer

Vores truende klimaforandringer er et symptom på en ikke-bæredygtig livsstil.  Produktionen vi udøver medvirker til et konstant overforbrug.
Det  vi betragter som udvikling  skal sættes i relation til den økologiske  krise og  fødevarekrisen  i den  tredie verden. Hver syvende menneske i verden går sulten i seng på tom mave.  Priser på mad  stiger voldsomt p.g.a. af markedets salg af Futurekontrakter. Saxobank og Jyske bank er med til at jonglere handlen med afgrøder, der iflg FN skaber sultkatastrofer.

Krisen er  vævet sammen med vor forståelse af økonomi , dyr og naturen.
Vi bør spørge os selv om klimaændringer og forarmelse af miljøet ikke kun handler om tvingende tekniske omrokeringer af vores produktionsmåder. Måske nok mere det, at vi bør opgradere en ny livsstil, der mere prioriterer sociale og kulturelle relationer istedet for de materiele goder. Stille spørgsmål om vores samfunds værdisystemer bevarer kloden eller ej. 

 Forbrugerkultur er ikke kun med til at nedbryde vor legemelige sundhed
den udøver også stor skade på vores relationer via tingsliggørelse af mange
mennesker  – skaber dermed dybe sår og ar i vores sjæle.

Hvis vi vil gøre noget ved det må vi udover ændre vores misbrug af de materielle ting skabe løsninger, som tager hensyn til social retfærdighed for
 for u-landene, og udvikle en  mådeholds-økonomi:
 nedsætte vores forbrug,  teknologi der udnytter ressourcer på en bedre måde.  Skabe en større agtelse i vor omgang med naturen.

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: