Bingo banko med vores miljø

Så nu kommer hende den sure igen, der ikke gider noget sjov!

Sådan frygter jeg at fremstå.

Men kan mærke at jeg krummer tæer når de smider ting ud fra 4 sal, fordi det ser sjovt ud, at smadre dem langt dernede.

Hm, hvor er den gode opdragelse i det?

Tænk hvis ungerne der ser programmet ikke forstår hvor farligt det kan være, og smider deres gamle harddisk ud af vinduet og rammer Fru Hansen i hovedet med den?

Hvad værre er, at det er sådan et overforbrugsræs programmet hylder.

MERE MERE MERE og FLERE og FLERE ting må vi eje.

Så smider vi den gode håndbyggede kano i fint træ ud af vinduet – det gjorde næsten helt ondt at se det.

Et menneske har stået og bygget den kano med sine hænder, og nu blev den bare slået til pindebrænde.

Ikke fordi der var hul i den og den tog vand ind. Nej bare fordi det var sjovt at se den falde ned og gå i stykker.

Her hvor jeg bor, sorterer vi affaldet.

Hvis tingene stadigt er gode og kan bruges af nogle andre, men vi bare er blevet trætte af dem, ja så stiller vi dem ind til genbrug, og overskuddet går til fattige familier.

Elektronik og IT affald bliver også genbrugt, for der er faktisk rigtig mange penge i at genbruge tingene og det er også så meget bedre for miljøet end bare at smide tingene ud af vinduet.

Men det har de åbenbart ikke fattet hos Bingo Banko.

Hvorfor sidder hun så og ser det? Vil du fornuftigt nok indvende.

Det gør jeg sådan set heller ikke, men det gør min søn, og han synes helt klart, at jeg er en kedelig og sur mor, når han ser programmet, som han synes er helt fantastisk spændende.

Fordi jeg kommer til at forstyrre ham med indvendinger som; “Er der ikke noget andet du kan se? Skal vi ikke tage et spil kort? Vil du ikke med ud at gå en tur? Nej de smider da ikke den der smukke kano ud af vinduet, sikke noget svineri?!!! Føj for et skod program!”

Suk, nok ikke den mest anerkendende måde at lære sit barn at være miljørigtig på.

Heldigvis synes han, at det er sjovt at være med på containerpladsen/genbrugspladsen. Især når han kan komme til at smide glas i containeren.

Forhåbentligt kan det at vide, at tingene kan genbruges, med tiden få han til at indse, at der findes bedre metoder end, at smide det hele ud fra 4. sal.

 Ha’ en god dag

fra Susie

5 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Lotte, 15/11-2010 kl. 19.59

  Lige mine tanker, Susie. Jeg så det også en aften, at de smed ting og sager ud af vinduet. Var ved at tabe næse og mund af forbavselse.
  Jeg er glad for du skriver om det!
  Kærligst Lotte

 2. Susie, 18/11-2010 kl. 22.42

  Tak Lotte, jeg er glad for jeg ikke er alene om, at føle sådan.
  :-)

 3. Anitta Hejlesen, 19/11-2010 kl. 13.06

  Hej Susie
  Jeg er helt enig med dig…Jeg kommer også i tanke om tv-programmet Fra Skrot til Slot, jeg elsker boligprogrammer, men hver gang jeg ser dette program kan jeg ikke lade være med at blive stødt og sur over det spild som programmet bygger på ! Familierne i programmet skal smide så meget som muligt af deres indbo i en comtainer og derefter får de penge til istandsættelse alt efter hvor mange kg de har skrottet. I hvert program ryger en masse gode og brugelige ting ud til skråt !!! det er ikke til at holde ud, hvilket spild !! Mange ville være lykkelige for at overtage tingene, de burde genbruges !! men nej, alt ødelægges og smides bare ud !

 4. esben, 24/11-2010 kl. 0.29

  syntes det er noget pjat at hidse sig sådan op over,… Det muntre køkken har da alle dage været meget populært, og som du selv siger, din søn elsker at smadre glas ned i en container på genbrugsstationen, Hvilket selvfølgelig er super. Og at folk more sig med at smadre ting i bingo banko, er da ligeså super. Går stærkt ud fra at de aflevere de ødelagte sager på genbrug bagefter. Eneste forskel på det din søn gør, og det de gør i bingo banko, er at de i bingo banko smadre det “inden” det kommer på genbrug.. Så kan man så diskutere om at andre folk kunne have brugt disse ting. Men det er nu engang ejerens valg.. At du vælger ikke at smadre dine ting, men istedet give dem til andre der har kan bruge dem, er da super dejligt, og betænktsom af dig.. Men hvorfor søren bruge tid på at brokke sig over hvad andre bruger deres ting til, når det ikke skader nogen.

 5. Susie, 24/11-2010 kl. 21.39

  Næh det kan du da sagtens have ret i. Der er ingen grund til at hidse sig op, det er alligevel dårligt for ens blodtryk.
  Men når man smadre ting der ikke fejler noget, og ovenikøbet er smukke og ganske brugbare, så går det faktisk ud over nogen. Nemlig vores jord, for den er man nød til at tage nogle flere ressourcer fra, for at producere nogle nye ting i stedet for de gode ting man bare har ødelagt.
  Og ja jeg har også haft det ret sjovt med at smadre tallerkener til en fest engang, hvor vi lavede det muntre køkken af en masse genbrugs tallerkener, for bagefter at lave en kæmpe mosaik af alle skårene. Der blev til en smuk “gaudisk høj” ude i haven hos hende der holdt festen.
  Vi havde faktisk engang en hel have klub;
  “Er din have grå og trist, så ring efter en Gaudist” og det var så os der tog på rund tur i hinandens haver og hjalp hinanden med de større eller uoverskuelige projekter.
  Havens ejer skulle servere frokost og så knoklede vi alle løs. Det blev til nogle fine have projekter rundt omkring.
  Håber måske idéen kan inspirere andre, for det var både sjovt og gjorde at vi fik udrettet en hel masse i vores haver.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: