Naturens spisekammer

Min søn er 10 år og går i 4. klasse og de er ved at læse Børnene i Kragevig af Bodil Bredsdorff, det er en utrolig smuk bog.

Her er nogle visdomsord bedstemoren giver sit barnebarn:

”Der findes to slags mennesker i verden. Nogle siger, at det er de onde og de gode. Men sådan er det ikke. For hvad der er godt for den ene, kan være ondt for den anden. Nej, det kan ikke bruges. Man må stole på sin fornemmelse.

Der er dem, der giver dig en fornemmelse indeni, som om du drak en varm, god suppe. Også selvom du er sulten, og I ikke har noget at spise. Alligevel nærer de dig.

Og så er der dem, der får dig til at fryse indvendigt, også selv om du sidder foran en brændende ild og er mæt.

Dem skal du holde dig fra. For de er ikke gode for dig, selv om andre måske siger, at de er gode mennesker. Husk det, min unge.

Det er den første regel.”

”Den anden regel siger, at døren til et menneskes hjerte kun kan åbnes indefra. Hvis der er én, der ikke vil lukke dig ind, så nytter det ikke at hamre og sparke og jamre og klage. For måske stod døren på klem, og så fik du presset den i. Og hos nogle kan den slet ikke åbnes mere.”

”Så er der den tredje regel. Det er den vigtigste. Den handler om, at man skal blive ved med at ønske og håbe, for så får man til sidst det, man ønsker sig og håber på. Selv om det bliver på en helt anden måde, end man havde troet.”

Bogen er også en historie om totalt simple living, og hvordan man har kunnet klare sig af at leve af muslinger og strandkål, og hvad man eller kunne finde i naturen. Ikke at de levede godt, men de overlevede på det.

Når jeg læser bogen får jeg sådan en lyst til, at lærer mere om det, at kunne leve af de ting der gror vildt og som man kan finde ved havet og i skoven.

Steen Viggo Jensen har levet i naturen i et par år og skrevet en bog om det; Vorherres køkkenhave den var omtalt i august nummeret af Hus Forbi. Måske skal jeg ønske mig den i julegave + et kursus med en naturvejleder.

Ha’ en smuk dag.

De bedste hilsner

fra SusieQ

2 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Elisabeth, 19/11-2010 kl. 7.31

  Sååå sanne ord!!! Selv om et menneske er godt for en er det ikke sikkert det er godt for en annen.. Pg Vår herres køkkenhave er bare til å anbefale! Har den og drømmer meg vekk i den… :)
  Ha en fin helg

  Lønnetunsklem

 2. Susie, 24/11-2010 kl. 21.30

  Tusind tak
  du får et kram retur her fra :-)

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: