Advent

 Gader og butikker er nu juleudsmykket og glimtrer og lokker med sin glans. Mange kigger den vej, som dikteres af det kommercielle aspekt af julen.  Andre ser i adventskransens tændte lys et budskab om himlen og jorden mødtes ved at Jesus blev født i en fattig stald, overvandt dødens magter på et  kors. Jesu komme igen for at oprette en ny jord og himmel.

Adventstiden er kirkeligt en tid til bod, reflexion og venden væk  fra det materielle.  Læsninger om profeten Esajas  ord om sværd skal smedes til plove.  Marias glæde over,  at skulle føde Guds søn.  Den smukke adventsalme  ”Blomstre som en rosengård” rammer fint stemningen.

Således  udtrykker  fortællingerne profetens  smertefulde længsel efter Herrens komme –  til en ung kvindes glade forventning.  

 Symboler både på smerte og  glæde.  Også et budskab om at vi ikke kan  finde livets mening i det materielle,  som ofte bevirker  havesyge og  egoisme, der  lukker os inde i  ligegyldighed . Vi finder ingen glæde, hvis vi  hensynsløst  mætter os selv og  vender ryggen til de fattige.  Bliver ikke i stand til at glæde os med de andre, så  ingen længere skal græde.

Vi må længes efter en verden, hvor ikke  bare vi,  men alle mennesker har det daglige brød, og hvor alle finder kærlighed og venskab.  Vi må se ud over os selv ved at ikke at gøre livet til en firkant, der kun passer til mig selv/ mine materielle/velfærdsbehov. Det kan vi gøre ved at dele med de andre, og  skabe en større rummelighed for alle uanset social status.

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: