Forbrugstanker

For nogle kan shopping være en form for aktivitet. Ofte  hovedkuls ud til indkøbscenteret i weekends uden indkøb i tankerne. Ingen specifikke ting  vi skal købe. Pointen er bare at være der. Bare at kigge rundt og se hvad vi kan li’ at købe.  Selv nødvendige ture resulterer i at vi køber langt mere end vi planlagde. At lære at genkende og kontrollere impulskøb kan gøre en stor forskel i  kontrol af  vores samlede udgifter. Vaner, som vil hjælpe os med at begrænse vores forbrugerisme, samt hjælpe os med at udvikle bedre økonomiske vaner. Her er et par måder til at hjælpe med at begrænse din egen impuls indkøb:

Afskaf  kreditkortet eller brug det mindst muligt:
De gør det  lettere at undgå tankeløse indkøb. Med plastickortetet bekymrer  man sig ikke om her og nu betalingen for varerne….. Betalingen bliver et abstrakt begreb, så man let kan overforbruge . Lad dit kort blive hjemme og betal altid med kontanter ved dagligdags indkøb

Lav en liste
Når du køber ind i butikken, sørg for at have en liste over hvad du skal købe. Når du føler dig fristet til at købe noget andet, tjek din liste. Hvis det ikke er der, skal du ikke købe det. Dette er især nyttigt, når man laver større indkøb.
Hvis du føler dig fristet til at købe noget, så spørg dig selv hvorfor. Er det fordi du vil have den ting, eller har du virkelig brug for det? Hvis du vil have den, hvorfor? Forstå at din motivation ofte hjælper dig med at mindske din shopping impulser. Tjek dit humør. Keder du dig? Træt? Shopping kan være sjovt og spændende, men  gå en tur i stedet!

Lad dig ikke friste
Indkøbscentre er designet til at lokke dig til at købe mere. De tilbyder en buffet af smarte produkter, der præsenteres på en sådan måde, at du tror, ​​du skal have dem. Du vil også begynde at have tanker som: “Nå, da jeg er her, måske jeg har brug for at få nogle nye sko.” Du skal ikke lade dig friste.  Tænk dybere over dine indkøbsvaner og prioriter mere bevidst.

4 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Henning, 20/7-2011 kl. 15.50

  Hej Leif
  En anden ide med at bruge kontanter er at de penge jeg bruger lokalt på Læsø eller andre steder viser ikke mine forbrugsvaner og så er pengen længere tid i omløb lokalt. Man kan ikke holde øje med mig. Jeg hader overvågning
  Jeg er med tiden blevet meget bevids om at det at handle lokalt alt det jeg kan giver skatte
  kroner i det lokale område. Det koster noget mere men holder folk i arbejde og giver velstand i lokal miljøet. Alt jeg kan købe af naboerne, Æg, grønt,frug. Træ fra skoven der er savet i brader. Korn købes lokalt og man kan kværne sit eget mel . Det jeg ville opfordre folk til er at have en jordkælder og et skur/spisekammer selv om de ikke orker at dyrke afgrøder så køb alt lokalt og gem det.
  Hellere købe sort end at købe fra udlandet.

 2. Henning, 1/8-2011 kl. 10.19

  Hej jeg vil opfordre til at man lave en form
  bytteri. Lad os sige at vi lave en hjemmside
  med ting vi vil bytte med hinanden no profit.

 3. Lise, 6/8-2011 kl. 20.16

  I vores overforbrugsverden er det skønt med en blog som denne – så føler man sig ikke helt alene.
  Som københavner er selvforsyning ikke muligt, men vi dyrker dog alt det vi kan selv, hvor er det bare meget sjovere.
  Ideen med en byttecentral er skøn og vi er med :0)

 4. Henning Simonsen, 10/8-2011 kl. 8.00

  Hej Lise og i andre græs rødder.
  Ja man kan føle sig alene her i verden. Heldig er det at flere vælger et mere naturliger liv.
  Især da snart allebørn har sygdom & allergi. Rigtig mange er begyndt at leve simple living
  ” Det bekymer mig er at det mest er kvindene som vælger at gå hjemme, ikke så meget manden
  - Jeg stemmer 28 timers arbejdsuge for alle ”

  Det ville det være lækkert hvis man kunne bytte med hinanden non profit. Bedst hvis der ikke er så mange penge mellem folk. Her hos os en Økologisk indkøbsforening i en garage og der
  er også et Økologisk gårdbutik lige om hjørnet Tanken er at sætte det mere i system med varedeklerationer og etiketter. -Jeg hader når jeg har købt noget uden. Når man handle ved indkøbsforeningen så kan man have sine ting i kommisjon. Noget i den stil. Økologi, GMO,klonet og Nano er vi mange der ikke stoler på. Der for kalder vi vores produkter for ” Naturlige & gift fri ”
  Bor i København: Jo men er du medlem af en klub eller forening så kunne i måske finde på
  at have en bod med produkter der kan købes det
  med at dyrke grøntsager på 5 kvadratmete altan
  og have saltat og tomater i krukker i stuen.
  Vi har ingen rigtige stueplanter men vi har Chillie pepper og urter i krukker. Persille.
  Det bliver det noget sjovere i længden. ;-)
  når man spiser sine stueplanter.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: