Økologi og fødevaresikkerhed

Verden over mærker forbrugere dønninger af stigende fødevarepriser. Værst  for de fattigste i u-landene
Finansiel spekulation i fødevarepriser fra banker og spekulanters side har forværret situationen for de af  verdens  fattige som går sultne i seng. For dem udgør udgifterne til mad det meste af deres husstandsbudgetter. De er sårbare over for udefra kommende diktater som bestemmer fødevarepriserne.
Iflg. FN er over 2/3 af den milliard mennesker som sulter i verden i dag småbønder ,fiskere, hyrder eller oprindelige folk,som er afhængige af jorden for at kunne overleve.

Fattigdomsorienterede investeringer i små økologiske bæredygtige landbrug kan være med til at vende udviklingen.

Det er vigtigt  at fokusere på familielandbrug og forøge indtægterne blandt de fattigste bønder Fødevaresikkerhed er afgørende for den sociale og mennekelige udvikling. Kvinderne kan blive frontløberne, ligesom fattige skal have adgang til mikrolån, rådgivning, og materielle ting som såsæd, redskaber og maskiner.

Ovenstående er også første prioritet i den globale  småbondeorganisation La Via Campesinas strategi for småbønders overlevelse og reel fødevaresikkerhed. http://viacampesina.org/en/index.php?option=com_content&view=article&id=1109%3Ala-via-campesina-call-to-durban&catid=48%3A-climate-change-and-agrofuels&Itemid=75

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: