Økologi og fødevaresikkerhed
Skrevet af Leif, 18/9-2011 kl. 9.40 | Grønne Alternativer, mad, Mennesker, miljø, Natur, politik, samfund, Ulandsbistand, Økologi, økonomi | Skriv den første kommentar
Verden over mærker forbrugere dønninger af stigende fødevarepriser. Værst for de fattigste i u-landene
Finansiel spekulation i fødevarepriser fra banker og spekulanters side har forværret situationen for de af verdens fattige som går sultne i seng. For dem udgør udgifterne til mad det meste af deres husstandsbudgetter. De er sårbare over for udefra kommende diktater som bestemmer fødevarepriserne.
Iflg. FN er over 2/3 af den milliard mennesker som sulter i verden i dag småbønder ,fiskere, hyrder eller oprindelige folk,som er afhængige af jorden for at kunne overleve.
Fattigdomsorienterede investeringer i små økologiske bæredygtige landbrug kan være med til at vende udviklingen.
Det er vigtigt at fokusere på familielandbrug og forøge indtægterne blandt de fattigste bønder Fødevaresikkerhed er afgørende for den sociale og mennekelige udvikling. Kvinderne kan blive frontløberne, ligesom fattige skal have adgang til mikrolån, rådgivning, og materielle ting som såsæd, redskaber og maskiner.
Ovenstående er også første prioritet i den globale småbondeorganisation La Via Campesinas strategi for småbønders overlevelse og reel fødevaresikkerhed. http://viacampesina.org/en/index.php?option=com_content&view=article&id=1109%3Ala-via-campesina-call-to-durban&catid=48%3A-climate-change-and-agrofuels&Itemid=75
Skriv din kommentar: