Kødfri dag

Lederen af ​​FN-klimapanel, nobelpristageren Rajendra Pachauri, opfordrer verden til at starte med en nonflesh dag om ugen og derefter fortsætte til gradvist at skære ned på kødforbruget. Sidste sommer udgav FN miljøprogram en  rapport, hvori de konkluderer, at verdens store forbrug af kød og mejeriprodukter er uholdbart. For at redde verden fra sult og de ​​værste virkninger af den globale opvarmning anbefaler UNEP omdirigering af kostvaner i retning af helvegetarisk kost. Selv World Wildlife Fund, Wildlife Society og Greenpeace peger på alle de alvorlige miljøproblemer et højt kødforbrug forårsager!
Drivhusgasser er kun en del af problemet. Husdyr  forårsager også overgødskning , afskovning, tab af biodiversitet og stigende fødevarepriser på verdensmarkedet, fordi dyrene stadig fodres med ressourcekrævende sojakager. Dansk og europæisk kød er en stor skurk, fordi 70 procent af proteinafgrøder til EU foderindustrien er importerede, de fleste der sojaskrå, primært fra Brasilien, Argentina og USA. importerer titusindvis tons sojabønner fra en hærgede Amazon og de ​​store mængder af  palmeolie fra de ødelagte regnskove på Borneo og i Malaysia.
FN og de store miljøorganisationer anbefaler en nonflesh hverdag om ugen.

2 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

  1. Henning, 20/9-2011 kl. 13.25

    Med hensyn til oxonlaget så er det rigtig at vi kan mindske det ved at spise mindere kød eller ved at der ikke er så mange mennesker og dyr på jordens der forurener. Men du hjælper ikke de stakkels folk i de lande som sulter. Grunden til at de sulter er ikke at der ikke findes føde nok i verden. Grunden er at nogel kapitalister har indrettet verden med handels mekanismer skatter og toldregler. For mange år siden var der også mange firmaer der fortalte hvor vigtig det var at bruge gmo afgrøder i de fattige lande da de gav et bedre udbytte og kunne brødføde lang flere. Det de ikke fortalte var at dem der tjænete penge på den handel vestlige kapitaliste og videnskab. Verdens systemet er indrette på kabitalismes premisser. Hvis vi alle sammen kunne leve af grøntsager ville der være afgrøder til dyr der ikke ville blive dyrket så meget af. Danmak ville miste deres primære landbrug. vi er for dyre når det handler om grøntsags produktion. kør og grise spise ofte konprodukter som er lette at dyrke og uden den produktion vi de priser stige. Mindre forbug skaber større arbejdsløshed og lavere lønninger mere fritid. At sende 1,6 kg gullerøder til afrika koster det samme som at sende at sende en kylling men næringsværdien i en kylling er størrer. Ikke for at gøre dig bange men Kina har snart købt afrika mon de tænker på den måde du tænker. Nej de skal nok få Afrikas økonomi til at overhale den økonomi der er i den vestelige verden. Nogel få A kraftværker så er det på vej. Jeg giver dig ret der hen at vi kan være et god eksempel for resten af veden men da vi ikke fik det røde flertal vi har brug for så er det med sund fornuft en saga blot.

  2. Den Grønne Debat Der Udeblev, 22/9-2011 kl. 8.18

    Efterlysning af grønne debatter og handlinger der resultere i et Grønt Non Profist samfunde med stor selvforsynings grad af føde og eneagi Hvem byder ind med gode tanker om hvordan vi starter Staten i Staten for især de fattige og dem der ikke vil udnyte andre. Fri Staten.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: