ModerJord og bærbar holdbarhed.

Jordens og sjælens overlevelse af fhv. biskop Martin Lönnebo & biolog Stefan Edman. Unitas Forlag 2009

Fra bogen: “Vi har forøget magten og dermed ansvaret, men næppe den personlige modenhed til at bære det, farligt! Vi har har byttet himlen ud med   jorden, men tilsyneladende tabt begge, bittert! Vi har fået flere penge, men færre gode grin, sørgeligt! Vi blev lidt efter lidt fede og velnærede, overfladiske og hovmodige, forfærdeligt! Jo rigere vi bliver, desto mere stjæler vi af jordens rigdomme, vi æder af fremtiden, skyld”!

“Efter den store  klimaforskrækkelse i 2007 er vi dog ikke helt uden håb.Teknikken har hjulpet os til at formindske udslippet af drivhusgasser, politikken er blevet skrappere verden over. De forskellige tiltag er dog utilstrækkelige. Planetens temparatur fortsætter med at stige. Redningen af moder jord ligger ikke bare i ny grøn økonomi”.

” Handler mindst lige så meget om menneskets INDRE RUM. Om hvordan vi kan tænke NYE TANKER om MENINGEN MED LIVET! Om NØJSOMHED og GLOBAL EMPATI. Og om hvordan vores LIVSMOD og SKABERKRAFT kan overleve frygten og sætte os i BEVÆGELSE.”

“Hvert barn ved at Moder Jord sveder i feber. Tror du vi kan helbrede hende?” Sådan afslutter Stefan Edman sit første brev til Martin Lönnebo i bogen “Jorden og sjælens overlevelse” en “science fiction-brevveksling”, der foregår i år 2018. Med udgangspunkt  i bl.a. videnskabelige fakta og FN’s klima- ekspertpanel har de skabt en platform ude i fremtiden hvorfra de skriver til hinanden om det de håber på, og det, de frygter.

I bogen blandes fantasi med fakta og naturvidenskab med filosofi og teologi. Men  det hele kredser om spørgsmålet: Hvordan skaber vi en udvikling og en fremtid som er holdbar for både jorden og sjælen?

Midt i denne fremtids-brevveksling indtræffer det som mange har  frygtet – en naturkatastrofe af gigantiske dimensioner som umiddelbart ser ud til at ville ødelægge alt.

 

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: