Stilhed

Igennem mine  erfaringer fra kontemplation, meditation og sjælesorg har jeg oplevet stilhedens helse.

Med mellemrum må jeg trække mig tilbage fra fra menneskelig kontakt og ydre aktiviteter. For alle  et  fundamentalt menneskeligt behov. Der er  brug for stilhed, tid til eftertænksomhed, mulighed for reflexion, være alene midt i hverdagens aktiviteter.  For at kunne fungere, leve, elske og arbejde med mennesker, er det et must at kunne trække sig tilbage  og være alene. I stilheden kommer man  i kontakt med sig  selv, åbner sig  for Helligåndens vækst og livsglæde. Kommer i berøring med  Ham som findes og lever i os -  Ja  som lever i alt og alle.

Stilhed er ikke negativt, som det ofte opleves af  aktive og travle  mennesker. Eller pinligt når vi er sammen med andre mennesker: Det sig være familie,  relationer på anden vis.  I afmagtens sfære ved sygdom, død, sorg/ krise er det  at miste svært at beskrive med hverdagssprogets ord.  I disse situationer virker ord eller billig trøst ikke.

Her træder tavshedens univers ind. Vi  føler afmagt, når vi møder mennesker i disse situationer, og er ivrige efter at hjælpe. Her kommer det som er vigtigt: vær stille -  empatisk, og  nærværende. Vent med at sige de svære ord  indtil personen selv begynder.. Positiv stilhed opstår mellem een selv og den anden: Guds finger berører os.

 

 

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: