Faste og et enkelt liv.

Opstandelsen påskemorgen betyder et  nyt liv for os alle: Fasten handler om  “reflektion”, “påholdenhed” og  “enkelthed”.

Et  enkelt liv at leve med mindre ting og forbrug kan åbne op til et  liv, som ikke er betinget af fysiske ting, og stimulanser.

Give ting væk op til fasten bør ikke være en øvelse i selvafstraffelse blot for at opleve smerte eller tab. I stedet er det hensigten at det bliver en tid med åndelig vækst. Genopdage os selv ved at slippe af med de ting i vores liv,  der adskiller os fra Gud og fra andre.For de fleste af os  ville det  betyde et opgør med  vores materielle ting og vores irrationelle følelsesmæssige tilknytning til dem.

At  give fx 10 ting væk i fastetiden  ville være en glimrende disciplin. Der  ikke blot ville lære os noget vigtigt om, hvem vi er, vores forhold til Gud og til andre , men ville bevirke vi gør  noget direkte konkret  for mennesker, som kan få glæde af de overflødelige ting og  sager

Et mindre forbrug i fastetiden, er derved  en reducering af størrelsen af vores økologiske fodaftryk.

Fastetiden  kan med sine enkle dybdedimension bidrage til en mere bevidst enkelthed i vores liv.

 

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: