Blikdåseøkonomi

For at ha’ et overblik over hvad vi bruger på mad/husholdning lægges bonner i en  blikdåse. Hver måned opgør vi hvad, der er brugt. Indfører det i en notesbog. Sammenligner med andre udgifter, så vi har et billede af vores økonomi. Reflektion over ciffrene gør vi kan indkredse vores indkøbsvaner. Hvilke varer vi køber er vigtig at overskue for at blive bevidst om, hvordan vi kan realisere en formindskelse af vores konsumtion.

Efter vi har indført brug af regnskabsnotesbog har vi fundet flere hundrede kroner at spare. Det på trods af  stigende madvarepriser. Ting som ugeblade, aviser – at alt skulle være økologisk er skåret væk.  Noget tøj kan  købes i genbrugsbutikker, bøger lånes på bibliotetket – istedet for at købe.  Af familie, der har et avisabonnement får vi  i ny næ en bunke aviser.  Altid ting og sager i gamle aviser, som er  interessant  fx  i kronikker, artikler m.m.

Skridt  til et enkelt liv. Gandhi :”Live simply, so others may simply life”.

 

4 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Lise, 16/8-2012 kl. 4.57

  Det er en rigtig god ide at skabe systemer hvis forbruget skal holdes nede.

  Hos os hæves samme beløb hver fredag, det giver en helt anden bevidsthed og ikke mindst forbrug.

 2. Anne, 20/8-2012 kl. 10.00

  Rigtig god ide.. JEg har før kørt med kuvert system, og det er så dejligt at gemme bonnerne og reflektere over hvad man har købt, hvad der ikke var nødvendigt og hvad man kunne finde i billigere udgaver.. Lige nu kører min familie og jeg bare brug væk alt hvad vi ha økonomi, men jeg har det skidt med at øsle med pengene.. Årøver at overbevise min mand om at vi sagtens kan leve for mindre, og at det ikke er nødvendigt for os at tjene, det vi tjener.. Flere penge = mindre omtanke.. Jeg kan godt lide den udfordring der ligger i at få pengene i kuverten til at række.. Bla bla bla det var vist et sidespor.. ;0)

 3. Mads Phikamphon, 21/8-2012 kl. 0.15

  Det er jo præcis hvad vi også gjorde i sidste måned:
  http://www.genvejen.dk/udgifter-hvordan-min-kone-og-jeg-vil-begraense-vores-udgifter-og-spare-endnu-flere-penge/

  (kan varmt anbefale bogen Your Money or Your Life, hvis man er interesseret i at skære ned på udgifterne)

 4. SusieQ, 28/8-2012 kl. 20.14

  Det er sjovt, det der med rede penge og så dankort – hvis jeg hæver vores kostpenge og lægger dem i 4 kuverter, en til hver uge, så er det lettere at få pengene til at slå til, end hvis jeg bare bruger dankortet ved kassen.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: