Skrivning – og så lidt om julegaveræs

Hej igen kære bloglæsere, hvis I altså stadigt er derude.

Long time no see!

Jeg fik nemlig job for 3 måned siden, og så stopper al skrivning. Det har jeg oplevet før, ligesom jeg har skrevet bloggen her sønder og sammen, når jeg har været ledig. Så slemt, at jeg næsten har skrevet alle mine med-bloggere helt af banen…det er ikke så godt!

Håber inderligt at nogen af dem vil komme igen, for de er savnet.

Jeg er samtidigt startet på FOF’s skrivekursus i Herning, så måske stiger kvaliteten af mine litterære udfoldelser med tiden, hvem ved?

Lover dog langt fra, at jeg lærer det der, med rigtig tegnsætning, bliver stavfejlsfri og lærer noget om korrekt sætningsopbygning – det er nemlig IKKE en del af pensum. Men måske bliver mine indlæg mere vedkommende, inspirerende eller poetisk vinklede.

Det må tiden vise.

Nu er vi i juletiden, og det vil jeg så skrive lidt om igen.

For jeg har før berørt dette ømtålelige emne.

Blev geninspireret af Brevkassen i min Ugeavis, hvor en fortvivlet kvinde skrev ind, fordi familien krævede store gaver, både til børn og voksne til jul og fødselsdage. Gaver der langt oversteg familiens budget.

Den fælde har jeg selv siddet i engang, og det er ikke en nem supertanker at få vendt. Det tog et par år at nå frem til et kompromis der hed, gaver til børnene og kun meget små gaver til de voksne.

Jeg fik rigtig meget hjælp i min Simple-living gruppe og her på det enkle liv. Det var befriende ’at møde’ andre der tumlede med de samme overvejelser og var kommet meget længere end jeg.

For at forsøge at gøre mine julegave indkøb mere bæredygtige, så har jeg ofte handlet i Butik Salam, som er vores Fairtrade butik her i byen. Det føles noget bedre, at købe gaver et sted, hvor jeg ved, at det hjælper andre mennesker til at få et tåleligt udbytte af deres arbejde.

I dag har folk ændret adfærd og flere giver oplevelser i stedet for ting. De er ikke nær så miljøbelastende.

Man kunne også forære en nybagt familie en hovedrengøring eller pasning af de større søskende en weekend. Noget af det jeg ønskede mig allermest da jeg lige havde fået barn, var søvn.

Ofte har jeg ønske mig, at der kom nogen og gjorde rent for mig. Det har jeg nemlig gjort alt for meget, alt for tidligt i mit liv, så nu hænger det mig langt ud af halsen. Jeg vil hellere så mange andre sjove ting; skrive for eksempel, eller skovle sne, grave have, klippe hæk – dog ikke på samme årstid.

Nå men hvis du sidder i gaveregnssaksen, så må du bare finde på noget der er billigt eller nyttigt, for andre end modtageren, og stadig er en god gave, hvis de altså ikke kan forstå dine venlige henstillinger om ikke at være en del af gaveræset.

Hvis du ELSKER gaveræs og tonsvis af reklamer, jamen så er det jo ikke noget problem, at det er blevet december.

Det var en december jeg fik mit Nej tak-reklamer skilt. Synes det føltes uanstændigt, at skulle slæbe så mange kilo tryksager i containeren.

 

Rigtig god weekend

fra SusieQ

PS. Jeg kan faktisk godt lide julen og det meste af det der hører med.

Der sker bare et eller andet med en, når man begynder at tænke over sit forbrug og ens miljømæssige fodspor på kloden. Indrømmet jeg har stadigt laaaaaaaaang vej endnu, før jeg ikke længere er en del af problemet. Men derfor kan jeg vel godt inspirere andre til at tænke sig om, ikke?

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: