Et liv næsten uden penge i Tiufkær

Der var en herlig artikel skrevet af Klaus Lindholm i vores ugeavis i onsdags. Den handler om en svensk økolog, der har solgt sin 200 år gamle gård i Sverige, for at arbejde frivilligt på andre økologisk steder i Sverige. Desværre for svenskerne, synes hun ikke der var så meget opbakning deroppe. Heldigvis for os, havnede hun i Tiufkær på gartneriet Rødmose. Her dyrker de biodynamiske grøntsager, på en jord hvor der ikke er blevet sprøjtet gift de sidste 35 år.

Har du lyst til at læse hele artiklen kan du følge linket her til ugeavisen

http://ugeavisenvejle.livebook.dk/livebook.php?book=ugeavisenvejle_20121212ua&userid=0&key=no&pagenum=1

Det er Vera, den svenske økolog på forsiden, og så skal man bladre helt om på side 66 for at læse selve artiklen.

Jeg er så glad for, at hun er havnet netop på Rødmose. For det er ikke kun en dans på roser, at være biodynamisk landmand, det kræver mange timers hårdt slid og giver heller ikke den store indtægt.

Men det viser, at penge ikke er alt. For nogen handler det om værdier. At have et godt liv, bygger på at gå tilfreds i seng hver aften og vide man har gjort det så godt man kunne. Helt i overensstemmelse med det man dybest set tror på og føler helt ind i knoglerne, er det rigtige at gøre med sig selv og sit liv.

I gamle dage kaldte man det ‘et kald’, at følge sit hjerte.

At arbejde med noget der trodser almindelig sund fornuft. At skrive fordi det bare er det man skal. At dreje lerkrukker selvom det hverken giver til dagen eller vejen.

At være biodynamisk landmand selvom det kræver, at man står tidligt op og kommer alt for sent i seng – og man skal slet ikke give sig til at regne på timelønnen, for så kunne man gå hen og miste modet.

At være en svensk økolog, der sælger sin gård, for at slå sig ned i Danmark og arbejde gratis – det strider mod almindelig sund fornuft, men hold da op hvor er jeg glad for, at hun gør det! For jeg har ikke selv timer nok i mit liv, til at give en hånd med på marken. Men er kisteglad for at kunne købe rene fødevarer midt på torvet om lørdagen.

Godt at nogen følger deres mærkelige kald, så vi er nogen der bare kan skrive om det – i taknemmelighed.

Tak Vera og Endrik for at I knokler for, at jeg kan få sunde grøntsager. Og tak til Rødmoses Venner der også støtter op om jeres arbejde og giver en hånd med.

 

Rigtig god søndag

fra SusieQ

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: