Nyt år – et nyt forsæt

Det er søndag og jeg skal skrive mit blogindlæg lige op til nytår – jeg elsker at skrive blogindlæg på dette tidspunkt.

Føler mig vist lidt kongelig, sådan at få lov til at skrive en nytårs opsang til folket ;-) jo jo enhver kan vel få storhedsvanvid!

Nå men hvordan gik det så med mine nytårsfortsætter, fra sidste år?

Jeg havde kun et!

Et eneste: Jeg ville holde flere pauser.

Det er vist det bedste nytårsforsæt jeg nogen sinde har haft.

Har jeg holdt det?

Tja, lige ind til jeg fik det her job, hvor vi ikke har nogen pauser i løbet af arbejdsdagen, ud over dem vi kan holde sammen med beboerne – og det er ikke altid, det er muligt.

Så de sidste 3 måneder af året, gik det lidt i fisk med mine pauser. Men alligevel ikke helt, for herhjemme er jeg blevet noget bedre til at sætte mig ned og drikke en kop kaffe, smække benene op og bare læse lidt i en bog.

Og ved du hvad?

Det giver mig mere overskud, når jeg holder mine pauser.

Så det kan anbefales.

Hvad skal mit nytårsforsæt så være for 2013?

Bum, bum, bum…… jeg er begyndt tror jeg.

Jeg vil skrive noget mere.

Mere kontinuerligt, så godt som hver dag.

Måske ikke lige her på bloggen, men på små tekster, digte, en biografi. Hvad ved jeg? Bare jeg skriver.

Minimum 300 sekunder hver eneste dag.

Helst en ½ time og gerne mere, men det ved jeg godt med mig selv, at det når jeg aldrig op på, de dage hvor jeg skal på arbejde, for at tjene til dagen og vejen.

Måske er det i virkeligheden noget sludder, for jeg er kommet i gang med at skrive mere, OGSÅ de dage hvor jeg har været på arbejde.

En gang imellem skal man have hjælp, for at kunne følge sin passion og lytte til sin indre stemme.

Det har ikke været nok for mig, at min indre stemme har sagt; ”SKRIV” i de sidste 10 år.

Jeg var også nød til at læse Tama J. Kieves bog ”This Time I Dance! Creating the Work You Love” OG melde mig på et skrivekursus OG bruge 5 kvarter på at køre til Herning hver mandag, for at blive inspireret til at skrive.

Men nu tager jeg langt om længe mig selv alvorligt. Endnu ikke helt så alvorligt, som Tama J. Kieves gjorde, da hun sagde sit velbetalte jurist job op for, at give sig til at skrive den bog, der gjorde hende berømt. Det tog hende 12 år, at skrive den bog.

Jeg har mand og barn, hus og have, og kan ikke leve af tilfældige små jobs. Jeg er ikke en totalt egotripper, som John Steinbeck, der kommanderede med sin nye unge kone; ”Få dine unger til at tie stille, så jeg kan arbejde!” – det var vel at mærke Steinbecks unger, som hun først lige havde mødt.

Jo jeg har; ”A Room of One’s Own” som Virginia Woolf skriver om, men jeg har stadigt udgifter og skal tjene penge, for der er ikke nogen mæcen-mand, der betaler ved kasse et.

Så jeg har ikke mulighed for, at bure mig inde og lukke døren til mit værelse (kontoret) fra kl. 8 om morgenen til kl. 16 – 18 stykker om eftermiddagen.

Det er måske det der kræves, for at lave ægte kunst? At man er dybt egocentrisk og formår at lukke verden ude, så man kan fordybe sig?

Sådan er min virkelighed bare ikke.

Så mit nytårsforsæt lyder på 300 sekunder om dagen!!!

Hm, hvor mange sider kan jeg mon nå, at skrive på 5 minutter?

2 sider? ½ side?  5 linjer? Det kommer vel an på om det er kvantiteten eller kvaliteten det glæder?

Hvis nu det er bedøvende ligegyldigt om det er godt, det jeg skriver, så kan jeg vel producere nok materiale på 5 daglige minutter til en bog i løbet af…. Tror det skal være en kort novelle! På et par måneder?

Hvad skal en novelle samling fylde? 6 noveller? Så er der en samling på et års tid.

Men så er der jo lige det der med kvaliteten: ”En K… ost tager den tid en K… ost skal tage!”

Er ved at læse en fin lille bog af Per Petterson ”Månen over porten” den kan godt anbefales, især hvis du gerne vil introduceres til fantastisk litteratur.

Han skriver blandt andet om Grace Paley der har udgivet 3 novellesamlinger i løbet af 30 år. Med cirka 10 års mellemrum. Hun har finpudset kvaliteten, vendt hvert eneste ord, så det blev det helt rigtige, i lige netop den sætning.

Det kan man nok ikke leve af.

I det hele taget er det ikke det mest velbetalte job, at skrive. Med mindre man er Bjarne Reuter eller J. K. Rowling (Harry Potters mor).

Men når nu drømmen er der, så er et nytårsforsæt, der skubber og trækker og hiver i den rigtige retning, sikkert en god idé.

Simple-living, det enkle liv, handler for mig også om, at gøre det man er født til. Følge sin passion, selv om den ikke giver mening for andre mennesker. Hvis den giver mening for mig, så er det jo godt.

Jeg tror vores klode vil være et sjovere, mere levende og spændende sted, hvis alle turde følge deres passion.

Hvis alle blev opfordret til, at gå efter det de brænder mest for. Så ville vi se langt flere geniale løsninger på en masse ting.

Folk ville få færre arbejdsskader. Når man fordyber sig i noget man virkeligt brænder for, så sjusker man ikke så meget, men er mere fokuseret.

Mennesker ville være gladere og langt mere i harmoni med sig selv og deres omgivelser, hvis de ikke længere gik rundt med en uopfyldt drøm. Ikke længere gemte på deres inderste ønsker og håb, men levede dem fuldt ud.

Ej hvor ville verden være et spændende sted.

Tænk bare på dem du kender, der lever deres passion.

Det er dedikerede mennesker, der brænder for sagen.

Mennesker som giver mere end de tager, fordi de virkeligt er fokuserede og målrettet søger deres egen unikke vej.

(Steinbeck gav verden nogle helt fantastiske bøger, at han så var lidt kropumulig at være i nærheden af når han skulle skrive, kan måske tilgives, når man tænker på alle de mennesker han har løftet med sin kunst).

Er det ikke det vi alle ønsker for vores børn? AT de skal udnytte deres fulde potentiale og folde sig ud og blive glade og harmoniske?

Er det ikke det vi dybest set ønsker for os selv?

 

Rigtigt godt nytår

Følg din passion og giv verden af dit bedste

De gladeste nytårshilsner fra SusieQ

 

”Åh det skønt at være Dronning!”

 

 

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: