Reserve-oldeforældre

Jeg er efterhånden nået den alder, hvor jeg har fået børnebørn.

Og det er interessant at opleve, hvordan der – igen – er mere og mere at forholde sig til, familiemæssigt, efterhånden som tiden går, og børnebørnene vokser til.
Der er tit ting at tænke over, og der er behov for at vende forskellige ting med andre, der selv har erfaringer på området.

Sagt på en anden måde, så kunne selv en bedstefar også bruge et par forældre.

Nu er mine egne forældre gået bort for snart mange år siden, og da jeg heller ikke har søskende eller anden familie tæt på, så er der ikke de store muligheder …

Men heldigvis kender jeg et ældre ægtepar, jeg traf i forbindelse med nogle fælles interesser for snart mange år siden …
Vi har holdt kontakten ved lige siden, og de nærmer sig nu efterhånden de firs, men er begge stadig i fuldt vigør.
Jeg har meget glæde af dem, blandt andet fordi jeg netop kan tage en snak med dem om de forskellige ting af godt og mere udfordrende, der jo altid opstår i familielivet.

Og det slog mig, at de faktisk er så meget ældre end mig – tyve år – at de lige akkurart ligger een generation over mig.
Så på en måde, er de en slags reserve-oldeforældre.

Pointen i denne sammenhæng er, mon ikke andre ældre medborgere kunne fungere på dén måde, for forældre og bedsteforældre rundt omkring.
Der er jo mange bedsteforældre, der stadig er på arbejdsmarkedet, og mange er meget involveret i familie og børnepasning, hvilket jo er helt fint.
Men så kan man jo godt have brug for at snakke med nogen, der er ‘udenfor’ og har tid til at lytte og diskutere tingene.
Det kræver jo ikke det store rent fysisk, blot mentalt nærvær.
Jeg kan fortælle, at det har en stor effekt …

Og SMS og PC’ere er jo opfundet, så hvis der er for meget travlhed til at man kan besøge hinanden så tit, så kan man jo holde kontakten dén vej over …

Kunne dét ikke være een af måderne til at holde fast i de ældre som en del af fællesskaberne, til glæde for alle parter … ?

1 kommentar

Trackback

Kommentar(er)

  1. SusieQ, 20/1-2013 kl. 14.36

    Dejligt indlæg.
    Jeg søgte selv efter reserve bedste forældre til min søn, da han var lille – dog helt uden held. En hel masse 13 årige piger tilbød derimod deres hjælp.
    Jeg elskede de gamle i min familie da jeg var barn, de 3 voksne jeg holdt mest af var min mormor, min farmor og min oldefar.
    Synes faktisk det er lidt synd for min egen søn, at han ‘kun’ har haft éen bedsteforældre i sit liv. Det ville være fint med mange flere “på tværs af generationerne” fællesskaber. Har lige læst om en børnehave og vuggestue, der besøgte et plejehjem regelmæssigt til stor glæde for alle.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: