Klosterruten – tid til fordybelse

Så lige en lille bid af en udsendelse på TVSyd om Den danske klosterrute. Udsendelsen er optaget i det smukkeste sommervejr med grønne marker og skove, lidt surrealistisk mens sneen daler smukt uden for mit vindue.

http://www.tvsyd.dk/artikel/186122?autoplay=1&video_id=57629

Den viser den smukkeste natur fra Hover over Jelling, over vandskellet med Gudenåens og Skjernås udspring, over Øm kloster, forbi noget af det reneste badevand i badesøerne ved Silkeborg, forbi Svostrup kro, der er et refugium for naturelskere og har en meget gammel historie at byde på.

“Lige som på klosterruten handler det om livskvalitet, det handler om at sætte farten ned, og være lige nøjagtigt her hvor man er lige nu. Og mobil signalet har trange kår lige her, så man bliver heller ikke afbrudt af dens kimen, hvis man søger et roligt sted at slappe helt af”. Siger krofatter med et smil.

Det er på dette smukke stykke Danmark, at Hærværkskomiten har tænkt sig at bygge en motorvej.

De har faktisk generalforsamling i Silkeborg d. 25. februar kl. 12.30  på Rådhuset. Det lader til at Region Midt nu støtter op om deres forslag om at ligge en motorvej lige op af Hærvejen ned gennem Jylland.

Region Midt er lige nu ved at undersøge borgernes helbredstilstand. Måske skulle de tænke over om, det kan forringe borgenes helbredstilstand at få en motorvej ned gennem deres landsdel i de områder af regionen, hvor der i dag er mulighed for at lade op, slappe af og nyde naturen.

Jeg ved godt, at jeg har skrevet om det her før, men den smukke udsendelse fra TVSyd og informationen om, at der skal være generalforsamling i den forening, der har tænkt sig at ødelægge naturen i et så uerstatteligt område, fik mig til at gentage mig selv. Det må du undskylde kære læser, håber på din forståelse.

De bedste hilsner

fra SusieQ

 

1 kommentar

Trackback

Kommentar(er)

  1. SusieQ, 3/2-2013 kl. 18.24

    PS. der er flere udsendelser i serien

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: