Genbrugsguld – her, der og heldigvis alle vegne

Har fået et godt tip af Steffen, en af vores læsere.  http://www.afhent.dk/ er stedet hvor man kan afsætte sine brugte ting og få nye – helt gratis.

På Vejle Bibliotek sætter man også fokus på genbrug i vinterferien og I får lige et link til deres hjemmeside, hvis der er nogen, som har lyst til at deltage http://vejlebib.dk/1/event/workshop-genbrugsmaterialer

Grønt Forum, et Agenda 21 kontor i Vejle, fokuserer på affald i 2013 http://www.groentforum.dk/projektskraldespand.html

Selvom det måske ikke er genbrug, man stiller op hjemme i stuen. Så er det alligevel guld værd, når borgerne sorterer affaldet, for det sparer skattekroner, at det er sorteret rigtigt og kan genanvendes i stedet for, at man skal ud og bryde ny malm til dåser, biler, mobiler og så videre.

Borgerne er blevet indbudt til at komme med deres forslag, til gode måder at sortere og håndterer affaldet på, indtil man kan komme af med det.

Her er vinder forslaget, der er velegnet til mindre boliger http://www.groentforum.dk/deltager7web.pdf

Her er et link der fortæller lidt om affald og hvad det koster for miljøet, når vi ikke genanvender det http://www.groentforum.dk/downloads/Plakat%20med%20svar.pdf Plakaten er desværre lidt lokal specifik, måske kan det inspirere andre, til at gøre mere ved sorteringen. Jeg undrer mig stadigt over, at man ikke sortere mere i nabokommunerne, når nu der er penge og sund fornuft i det.

Arbejdede på et tidspunkt i en specialbørnehave, og selv vores børn på 3 år kunne finde ud af at sortere deres affald.

 

De bedste hilsner

fra SusieQ

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: