Nordisk bæredygtigt fællesskab

Har fået denne henvendelse fra en af vore læsere, den viderebringes hermed uredigeret til fri afbenyttelse :-)

Vi er en lille gruppe der brænder for idéen om et fællesskab bygget op omkring økologi, et naturnært liv samt for traditionel nordisk almuekultur (med inspiration fra det norrøne). Vi vil gerne opbygge en lille bygd/landsby hvor vi kan hellige os økologisk småskalalandbrug og traditionelt nordisk håndværk og ikke mindst bevare den gamle nordiske (almue)kultur.

Vi er både teoretikere og praktikere og hverken troende, fremmedfjendske eller ”rabiate” på nogen måde, men er derimod humanistisk indstillede mennesker der ønsker at værne om vor nordiske arv. Behagelige og rare er vi, med hjertet på rette sted.

Vi har naturligvis gjort os nogle tanker om, hvad et sådan fællesskab skal beskæftige sig med og vi forestiller os at udfylde de rammer vi beskriver ovenfor ved eksempelvis at:

Dyrke jorden i småskalalandbrug herunder dyrkning af afgrøder til egen produktion af tøj, og naturligvis fødevarer, udføre traditionelt (kunst)håndværk, afholde loppemarkeder og auktioner, arrangere kurser i gammelt håndværk og andre sider af nordisk kultur/historie/identitet. Drive café med nordisk menu, måske en handelsbod med egne varer til både egen og andres glæde og gavn. Vi har også tanker om at drive en (lidt alternativ) form for vandrerhjem/højskole/refugium samt at opbygge et nordisk kulturbibliotek.

I det hele taget ønsker vi at være et samlingssted for ”det enkle liv” og nordiske kulturarrangementer.

Synes du dette lyder interessant og som noget du/i vil være en del af, så lad os mødes og tale om tingene – hvad vi vil og kan og, ikke mindst, hvordan vi bedst opnår det. Vi er pt. forankret i Västergötland såvel som i Skåne og på Sjælland.

Vi håber at høre fra jer og kan bedst kontaktes på; skandinavist@hotmail.com

De bedste hilsner

Thomas

5 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Carl, 17/2-2013 kl. 21.20

  Det lyder fantastisk spændende …

  … jeg ville ønske jeg var praktiker …

 2. Thomas, 19/2-2013 kl. 4.58

  Den samme udfordring har jeg, personligt, men vi må trøste os med at der også er brug for teoretikere med begrænsede praktiske “talenter” :o )

 3. Carl, 22/2-2013 kl. 22.31

  Hej Thomas, jeg har sendt jer en mail … :)

 4. Henning, 24/2-2013 kl. 17.48

  Jeg er meget historik intereseret især omkring håndvæk og nordisk bygge skik. Jeg er arbejde men laver også permakultur opfindelser. Jeg kunne være meget intereseret i at være en del af en sådan kultur men ikke på Sjælland fordi der er meget fourenet. Jeg ville vikelig ønske at jeg kunne overbevise folk om at Læsø er det rigtigre sted da kulturen der er levende. Der er heller ikke længere fra Læsø end end 1 time og 30 min.
  Både eller Fly.

 5. SusieQ, 26/3-2013 kl. 20.11

  Pengevirke nr. 1 2013 har en del artikler om Transistion towns og bæredygtige fællesskaber.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: