Ryd op i dit rod – igen igen igen …..øv!

Dette er et emne, jeg desværre bliver nød til at skrive om igen. Hvorfor?

Fordi jeg endnu ikke selv har så meget styr på det, som jeg gerne ville, på trods af års øvelse.

Det startede med Karen Kingstons bog “Ryd op i dit rod med Feng Shui” – og at jeg straks meldte mig ind i oprydningsgruppen, der startede efter inspiration i Simple-living gruppen.

Jeg var et forfærdeligt rodehoved, når det kom til mine egne rum. Det har jeg altid været, og jeg har altid været super god til, at rydde op for alle mine veninder, mens mit eget værelse lignede kaos.

Med tiden er jeg blevet bedre til at rydde op hos mig selv også, men jeg har stadigt nogle faldgruber, som ikke vil slippe.

“Ryd op i dit rod” begyndte jeg at læse en gang jeg havde influenza og lå i sengen. Før jeg var færdig med kapitel 3 stod jeg op og begyndte at rydde op. Smed gamle kærestebrev ud (kæresten havde jeg ikke mere) og andet “tugt stof”. Jeg vaklede ned til containerpladsen (boede dengang i en boligforening, med en fin genbrugsplads lige uden for døren) snotforkølet slæbende på en stor sort sæk, og straks jeg havde smidt den i, kunne jeg se at himlen var blå og jeg følte mig betydeligt friskere.

I min tidligere lejlighed var det et køkkenbord, som jeg brugte til alle mulighed papirer. Jeg undskyldte rodet med, at der hang et skab ovenover, så energien stagnerede nok derunder. På trods af mine gentagne oprydninger på netop det bord, så var det ligesom om, det var ramt af en rodeforbandelse. Det sagde; “Kapaw!” Når jeg vendte ryggen til, og så lå der bare en masse rod der igen.

Nu er det mit kontor, jeg kæmper med.

Det selv om jeg har en fin lille seddel hængende derinde hvorpå der står; “Oprydning vil give miraklet – kontoret”.

Miraklet kunne måske være, at jeg fik taget mig sammen til at få skrevet den bog jeg drømmer om, at skrive.

Jeg har haft det flotteste kontor, for jeg fik lagt nyt gulv og købt nye møbler, og satte kun det tilbage, som var absolut nødvendigt, og som gav mig energi.

Og det var vildt smukt et stykke tid.

Men nu ligner det kaos igen, og min mand siger; “Jeg kan godt forstå, at du ikke gider være derinde.”

Der er lige det lille men, med mit kontor, det er det eneste sted jeg må rode. Resten af huset skal helst være fri for mit rod.

Men jeg har altså noget med bordplader – de indbyder til; bøger, papirer, brochurer, foldere, vigtige beskeder, aviser, blade, ugeaviser, kalender, biblioteksbøger, skolebøger, nyligt printede sider, regninger, kvitteringer, artikler, i det hele taget alt muligt vigtigt materiale fremstillet af papir.

Jeg har nu lånt en bog der hedder “Sæt dit ROD på plads og brug din tid på det, som giver værdi” af Charlotte Wieth-Klitgaard og Stine Marie Nielsen. Håber selvfølgeligt, at den kan hjælpe på, det umærkeligt snigende rod, der hober sig op på mit kontor, så jeg ikke længere kan se skrivebordet.

Ja, for det er jo netop en af målestokkene, de bruger. Alle de der frelste oprydningsfreaks, der skriver bøger om emnet;

Hvor mange % kan du se af dit skrivebords bordplade –  øv, hvorfor må det ikke være benene eller skufferne nedenunder bordpladen, man skal kunne se?

Tja jeg kan se sådan cirka …..bum bum bum 3 % af bordpladen, hvis jeg er heldig og skubber lidt til siderne.

Nå, hvordan får du så skrevet din søndagsblog? Tænker du måske.

Årh, det er da let! Jeg sætter mig da bare ind i stuen med den bærbare, for her må jeg jo ikke rode ;-)

Surfede lidt rundt for at finde inspiration til denne søndags-blog.

Ville egentligt have skrevet om et forsøg, jeg læste om på nettet, for nogle måneder siden, som COOP har lavet med nogle familier, der skulle leve miljørigtigt i en måned. De skulle blandt andet have en kompostmaskine i køkkenet, som komposterede på bare 14 dage. Men jeg kunne ikke finde februar nummeret, hvori der skulle stå hvordan, det så var gået med forsøget. Var endda ude i min blå affaldsspand til papir, med en pandelampe på, for at lede efter det nummer.  Men storskrald har været her for nylig, og jeg tror at det er røget helt ud.

Nej, nej det ligger ikke i nogen af bunkerne, for så ville jeg vide det. Jeg har nemlig kaotisk ordenssans.

I stedet fandt jeg disse interessante alvorlige- og snydelinks på Samvirkes hjemmeside, da jeg søgte efter miljøforsøget;

Ryd op i skabe og skuffer – det alvorlige link:

samvirke.dk/forbrug/raad-og-tips/spar-penge-ryd-koekkenskabet-skufferne.html

 

Den super hurtige løsning til næsten uventede gæster, der kommer lige om lidt – snydelinket:

samvirke.dk/billedgallerier/gallerier/rent-snyd.html

 

Hvis du vil mere til bunds i problematikken, så skriver Politikken også om det:

http://politiken.dk/tjek/penge/pengeguider/guiderhjemmet/ECE1606055/oprydning-saadan-kan-du-faa-orden-i-kaos-med-enkle-midler/

 

Håber du er blevet inspireret til at gå igang med forårsrengøringen snarest.

 

Rigtig god søndag

fra SusieQ

 

PS. Jeg har orden i mine skabe og skuffer. Tager det som et udtryk for, at jeg trods alt har en rimelig orden i mit indre – alle mine bøjler hænger samme vej, og jeg har opdelt tøjet i farveskalaer, det gør det smukkere at se på. Bøgerne i reolen står også efter farven på ryggen, det giver et mere roligt udtryk.

 

Jeps og nu fandt jeg lige februar nummeret på nettet http://samvirke.dk/magasin/2013/02.html – det med miljøfamilierne. Jeg havde aldrig læst bladet før, så jeg har nok aldrig fået det med hjem fra Brugsen.

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: