Oprydning og gode gerninger – det gi’r energi!

 

I min nye oprydningsrunde, har jeg tilmeldt mig et nyhedsbrev fra en oprydningsekspert, som sikkert håber på at få noget mer’ salg, ud af at sende det rundt til rodehoveder.

I forgårs kom der så et hvor hun foreslog, at man skulle åbne sine skuffer og tage 7 ting ud man alligevel ikke brugte og smide dem væk.

Nu smider jeg jo ikke bare ting væk, for det synes jeg er ressourcespild, når de sagtens kan bruges af andre. De af jer der har læst min søndagsblog fra sidste uge, ved at jeg har orden i mine skuffer.

Hm , det måtte alligevel prøves, for det er af en eller anden grund meget lettere for mig, at rydde op i skuffer og skabe end det er at rydde op på kontoret – så jeg startede med skuffen under skrivebordet. Der fandt jeg kun et par kuglepenne, der kunne stilles i bøtten over pc’en og være klar til når jeg skulle notere et eller andet. Ellers var der ikke noget overflødigt, så jeg droppede idéen.

I går fik jeg at vide, at et træningscenter her i byen samler ind til Mødrehjælpen og Herberget for hjemløse. Legetøj, tøj og madvarer, var noget af det der stod på listen.

Da jeg så kom hjem i går, efter jeg havde hørt, at de samlede ind til Mødrehjælpen og de hjemløse, kiggede jeg i vores madskab. Mon ikke var et par dåser vi kunne undvære – og det var der jo. Det er ikke fordi det bugner, for vi har været gode til, her på det sidste, at tænke over at få spist det vi har i huset, i stedet for hele tiden, at købe noget nyt. Alligevel fandt jeg en dåse asparges, en dåse ananas, nogle perleløg og et glas abrikosmarmelade, jeg mente vi sagtens kunne undvære. Min mand fiskede en dåse bønner frem, som han helst ville være fri for at spise.

Her til morgen faldt det med de 7 ting fra skufferne mig atter ind. Jeg åbnede den første skuffe i køkkenet, og tænkte; de der brunkage dejskærere (ved faktisk ikke hvad de hedder i virkeligheden) dem har jeg jo 3 af, som jeg ikke har brugt i umindelige tider. Hvad skal jeg med 3, når jeg kun har 2 hænder? Jo jeg kunne invitere min søn og mine søstres børn og bage julekager med dem. Hvornår får jeg det gjort?  Den ene kunne jeg i hvert fald godt undvære. Børnekagerullen og den lille grydeske, har jeg heller ikke brugt længe, så kan en eller anden mor bage med sine børn. Ligeså med den ene stegegaffel, et sæt bestik, et plastiskbestik, en æggedeler, 2 hvidløgspressere. Næste skuffe gav en drikkedunk.  Tredje skuffe gav en del karklude, nogle viskestykker, duge, to børneforklæder. Især det ene stod jeg længe og filosoferede over. Det er sådan et Rasmus Klump forklæde med en pandekage opskrift på. Kunne næsten ikke nænne at give det væk. Tænk på da min søn havde det på som lille, når han hjalp i køkkenet. Nu er han 12 og teenager lige om lidt. Jamen hvad nu hvis jeg får børnebørn, så mangler jeg det jo til den tid?

Min indre fornuftsstemme svarede; til den tid er det mørnet op, giv det til nogen børn der vil blive glade nu. Kom så – Slip det!!!

Fandt også nogle hjerteformede bageforme, og tænkte; så er hele set-uppet klar til en mor med små børn, nu kan hun bare gå i gang.  Der var også dækkeservietter og runde udklippede stofstykker til at sætte over syltetøjsglassende. Dem plejer jeg alligevel at glemme at jeg har, når jeg skal bruge dem. De ligger så langt nede, under bunken af duge. Dækkeservietterne røg også ud og et par duge, som jeg alligevel aldrig bruger, for det bord de passer til er blevet omdannet til ‘alter’ med en helt fast ‘alterdug’ (der engang var et smukt tørklæde).

En frugtpose, og en stofindkøbspose, nogle isterningeposer og servietter. Så havde jeg fået ryddet op i skufferne. Samtidig har jeg haft nogle tanker om, at der var nogle mennesker, som blev glade for tingene. Det gjorde det lettere at rydde op og ud.

Faktisk er det sådan, at det gør mit immunsystem godt, at gøre gode gerninger. Det vidste jeg godt, men har netop læst det igen i Mikael Kambers nye bog; “Vi er bedst når vi er glade”. Det er jo logisk nok, nu er det også videnskabeligt bevist. Du kan se mere på kamber.dk

Sidst i bogen står der 6 regler, der giver en ja-kultur og gør livet gladere. Regel nr. 3: Gør noget godt for andre!

Det er selvisk at gøre noget godt for andre, for så gør du også noget godt for dig selv. Du får det simpelthen meget bedre, når du gør noget godt for andre. Din hjerne udsender lykkestoffet dopamin til din krop, hver gang du smiler til andre, giver til andre og gør andre glade.

Her oplevede jeg 5 dobbelt glæde; mine skuffer blev endnu mere overskuelige, jeg havde positive fantasier om en mor, der blev glad sammen med sine børn, jeg fik ros da jeg afleverede poserne, og lov til at deltage i en konkurrence om 3 måneders gratis træning – og så fik jeg mit dopamin sus :-)

Du kan bare prøve det af. Der findes masser af steder, hvor du kan aflevere dine ting, så andre bliver glade og dermed også dig selv.

Du ønskes en dejlig søndag fra Susie

 

 

 

 

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: