Café kaffegal

I disse tider, er der jo en del fokus på folk på kanten af – eller udenfor – arbejdsmarkedet.

Tonen har – som bekendt – nogle gange været barsk – også urimelig hård, kunne man mene …

Der har været snakket meget lidt om løsninger.

Men faktisk er der igennem længere tid vokset et helt netværk frem omkring fænomenet sociale virksomheder.
Det vil sige virksomheder, der fungerer på helt ‘normale’ vilkår, men som dog ikke (nødvendigvis) er orienteret imod at give overskud, men har som et grundlæggende formål at beskæftige folk der ikke rigtig passer ind andre steder.

Een af disse er Café Kaffegal i Århus.
http://www.cafekaffegal.dk 

De skriver i deres ‘programerklæring’, at deres vision dels er, i lige grad at skabe profit, som at tilgodese en social mission, idet de giver mulighed for beskæftigelse på forskelligt niveau for psykisk og socialt sårbare mennesker.

Dén profit, de så får, deler de lige over.
Den ene del geninvesterer de i caféen.
Den anden del udloddes til forskellige socialt engagerede projekter.

Jeg synes, det er en spændende ‘mellemvej’ mellem det almindelige arbejdsmarked, det civile samfund, og de offentligt støttede tilbud, og een af flere veje til fornyelse.

Folkene bag er foreningen ChangeMakers
http://www.changemakers.dk/
Initiativtageren til foreningen er Brian Sørensen, der betegner sig selv som social entreprenør og holder foredrag både om social entreprenørskab og socialøkonomisk virksomhed.

 

3 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. SusieQ, 27/3-2013 kl. 19.13

  Socialt entreprenørskab er super spændende. Der kunne godt følge lidt penge med for at hjælpe de hyperaktive mennesker der flytter så meget med deres indsats for at inkludere mennesker på et arbejdsmarked, der bliver mere og mere ekskluderende. De løfter en kæmpe samfundsopgave og får ofte meget lidt ud af det. Heldigvis giver gode gerninger et godt imumforsvar. På hjemmesiden http://www.sus.dk/
  kan man læse meget mere om socialt entreprenørskab.

 2. SusieQ, 27/3-2013 kl. 22.18

  I får lige et vigtigt link mere, hvis I nu selv går med en social iværksætter i maven, så er der minikonference d. 9. april i København. Se mere på http://www.detsocialevaekstprogram.dk/

 3. Henning Simonsen, 29/3-2013 kl. 10.04

  Det er dejligt at der er folk som ønsker en bedre verden og har nogle gode projekter. Jeg vælger oså nu for alvor at stå af samfundet da jeg ikke kan leve af bistandhjælp. Man kan ikke leve af en bistandhjælp så jeg kan forlad, båden, bilen, huset for at leve på en medlagt minkfarm med en lille hytte.

  Jeg har tænk på at bygge mini + engineer hytte på 10 15 og 20 kvadratmeter i samlesæt om folk kan overleve i på en fin måde og hvis man vil kan man let udvide med 5 kvadratmeter. Det skal være heårs hytter der ikke kræver el og varme. Nabo mink farmen koster 25000 kr. Det bliver en forening eller et coperativ eller en Camping plads med selvforsyning,,,, Jeg skal give 1000 kr i egendomsskat om året. Jeg har nogle fantastiske ideer. Jeg ville også ønske der var andre som vil være med til at at lave en koloni have mini by for hjemløse eller folk som bare vil leve Off The Grid. Jeg føler ikke længer forpligtiglse til at være med til at betale skat til våbenindustrien og til alle de der mappedyr….. Jeg vil bare overleve.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: