Alternative bæredygtige banker

Troede egentligt, at vores læsere kendte til de få alternative banker, der findes her i landet. Men har opdaget at det ikke altid er tilfældet og vil derfor skrive lidt om dem.

De er få, men skiller sig ud, ikke på grund af deres størrelse, men på grund af deres værdigrundlag, der omfatter mere end, at tjene penge til aktionærerne.

Politiken har skrevet lidt om, at de klarede sig bedre gennem finanskrisen end de fleste andre banker. Sikkert fordi de går ind for ordentlighed, og ikke låner penge ud til højre og venstre, og heller ikke til hvad som helst. Hvis du vil låne penge til en stor 4 hjulstrækker eller et andet meget benzinslugende køretøj, så er det nok ikke Merkur, du skal forsøge dig hos, for de kan finde på at sige nej.

 http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1846499/finanskrisen-har-givet-vild-vaekst-hos-baeredygtige-banker/

Merkur er ikke den eneste bank i Danmark, der har et anderledes værdigrundlag end de fleste andre banker. Oikos er en bank der går op i at give mikrolån og dermed støtte udviklingen i fattige områder af verden.

http://www.oikos.dk/idd3.asp

Nordisk folkecenter for vedvarende energi skriver her  http://www.folkecenter.dk/dk/news/int/baeredygtige-banker/  lidt om de bæredygtige banker, både her og i udlandet.

Så fandt jeg lige denne side om det at skifte bank http://skiftbank.nu/ Der giver et fint overblik over de forskellige banktyper, men er naturligvis farvet af, at de gerne vil have folk til at skifte til mere bæredygtige banker.

På denne side fandt jeg også http://www.faelleskassen.dk/hjem/groen-fornuft/ en bank, der støtter bæredygtige grønne tiltag.

Her er en mere kritisk tilgang til “de nye” bæredygtige banker http://camphausen.blogs.business.dk/2010/11/01/b%C3%A6redygtige-banker-det-nye-sort/ så du ikke blot får en en-øjet ukritisk rosende omtale - jeg kan jo heller ikke garantere for de små bankers solvens og det er på eget ansvar, hvis du skifter bank, ligesom hvis du bliver hvor du er ;-)

Her har bladet Naturli’ også skrevet lidt om de anderledes banker http://www.naturli.dk/naturli-viden/livsstil/8183-gronne-banker-ingen-penge-for-pengenes-skyld

Hermed håber jeg at have oplyst om, at der findes en bæredygtig bankverden.

Rigtig god Påske

fra SusieQ

 

2 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

  1. Esben, 31/8-2017 kl. 10.14

    Tak for oplysning og overblik :)

  2. SusieQ, 31/8-2017 kl. 11.56

    Tusind tak for din feedback Esben.
    Det gør mig altid glad at høre fra læserne, så jeg får en bekræftelse på, at jeg ikke bare skriver ud i “den blå intethed” :-)

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: