Endeligt forår
Skrevet af SusieQ, 21/4-2013 kl. 17.38 | have, mad, Natur | Skriv den første kommentar
Så er det nu! Det nærmest eksploderer derude.
Fra den ene dag til den næste er tulipanerne pludseligt sprunget ud, og de sidste krokus skal virkeligt nydes, for de er her kun kort tid endnu.
Frøerne kvækker om kap, og lægger bunker af æg.
Det er utroligt som grokraften og livets mangfoldighed folder sig ud i et tempo så man næsten mister pusten, og tænker uh nu er jeg allerede bagud med køkkenhaven.
Der lå sne i sidste uge og nu vælter ukrudtet (det krudt der ikke kan spises og også noget der kan spises) op.
For eksempel skvalderkål og brændenælder de er allerbedst nu, hvor de er nye og helt friske, til salat og supper.
Det varer nok heller ikke længe før du kan høste ramsløg, men pas på, hvis du ikke ved hvad du skal se efter, for de har et par dødelige lighedsfæller, så du skal vide præcist hvordan de ser ud og lugter, så du ikke tager fejl af liljekonval og høst-tidløs, dem kan du nemlig dø af.
DR.DK har en fin side, der viser forskellen:
http://www.dr.dk/sundhed/dinsundhed/Foraar/2012/0501111607.htm
Det er fantastisk alt det man kan finde og spise i naturen, men man skal vide hvad man går efter og lærer det ordentligt.
Bare fordi noget er naturligt, er det ikke sikkert det er ufarligt at indtage.
Rigtig god søndag
fra SusieQ
Skriv din kommentar: