Grøntsagskager

Vi har jo nok allesammen en del grøntsager, vi ikke véd hvad vi skal stille op med.

Som jeg før har nævnt, har jeg for eksempel en del jordskokker.

Jeg blev nysgerrig og tænkte, kan man bage kager af jordskokker.
Det lyder ret skørt, og dem jeg har fortalt det til, kigger også noget underligt på mig når jeg fortæller om det …

Men jeg google’de lige en gang …
Og sør’me så, jo, det kan man …
Ikke bare på samme måde som med gulerodskager, hvor gulerødderne er en del af fyldet i kagen …
Jordskokkerne er faktisk en ‘bærende’ ingrediens, erstatter en stor del af melet.
Som det ses, er der slet ikke korn-mel og heller ikke sukker i kagen, så den er rigtig velegnet til både diabetikere og gluten-allergikere.

Hér er opskriften.
Den stammer fra DR’s “Aftenshowet” men det ser ud til den er fjernet nu, heldigvis havde jeg en kopi.

Man skal bruge:

200 g jordskokker
10 dadler
1 dl olivenolie
2 æg
½ stang vanilie
50 gr mandler
40 g boghvedemel
1 tsk. bagepulver

Creme:
2 store bananer
½ stang vanilie
2 spsk. cacao

Jordskokkerne skrælles, skæres i tynde skiver og koges 15-20 minutter.
Herefter blendes jordskokkerne, og dadler og olivenolie blendes også imellem.
Æggene piskes sammen med vanilie og bagepulver og blandes i jordskokkemassen sammen med de resterende ingredienser.
Dejen fordeles i en kageform.
Kagen bages ved 160 grader i 18-20 minutter.

Kagecremen laves ved at blende bananerne med cacao og vanilie.
Kagen kan evt. pyntes med mandler og smeltet chokolade.

Det virker jo mystisk, men der kommer faktisk en kage ud af det.
Konsistensen er en smule mere svampet end ved en almindelig ‘mel-kage’, men den hæver fint og ‘smuldrer’ også som andre kager …
Den minder faktisk lidt om en  krydderkage, så jeg har tænkt på at prøve at lave een der er krydret med nellike, kardemomme eller andre ‘jule-krydderier …
Det er nok stivelsen i jordskokkerne, der gør at det fungerer, lidt som en slags kartoffelmel …

Men prøv selv, det kan aldrig gå helt galt …

På den samme side var der også en opskrift på en squash-kage, også uden sukker og mel …
Også dét lyder ret besynderligt, jeg har ikke prøvet den endnu, og det vil også føre lidt for vidt at skrive opskriften her …
Men jeg har den liggende, og den skal da prøves en dag …

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: