Rapolitics

Dengang jeg selv var ung, i tresserne, for snart mange år siden, var den ældre generation forfærdet og forarget over dén ‘rabaldermusik’ de unge havde fundet på – og håbede det snart drev over …

Det gjorde det så ikke, lige i første omgang, den elektriske guitar og beat- og rockmusikken var kommet for at blive – i hvert fald i første omgang.

Men mange i min generation har næsten det samme frustrerede forhold til nutidens unge musik, som vores egne forældre havde til rock.
Nu er det rap-musikken, der er de slemme drenges musik, symbolet på ungdommens frigørelse fra den ældre generation.

Og mange på min alder kan sandt for dyden ikke li’ rap-musikken.

Men, men, men …
Rap-musikken og rap-kulturen har een stor fordel frem for beat- og rock-musikken.
Den er enkel!
Alle kan være med.
Det er ikke nødvendigt at øve sig i månedsvis, tilegne sig omfattende teknisk viden og kundskaber og købe dyre og avancerede instrumenter.
Man behøver kun sin stemme og sin jreativitet.

Så selv om rap-stjernerne er een af underholdningsindustriens allerstørste indtægtskilder, så er rap-musikken også en vej til – på fredelig vis – at udtrykke både drømme, og vrede og frustrationer, for de millioner af unge der lever rundt omkring i verdens slum.

Det er der et dansk foretagende, der har taget konsekvensen af.
De går på opdagelse rundt omkring i verdens storbyer og inspirerer de fattige unge til at udforske deres kreative potentialer og samtidig arbejde for forandring.

www.rapolitics.org 

Fra formålsparagraffen, som står i link’et:
“We pro­mote youth empow­erment through a cre­ative and con­struc­tive focus on urban artis­tic expres­sions, rap­tivism, com­mu­ni­ca­tion & demo­c­ra­tic awareness-raising. RAPOLITICS’ vision is to empower youth to express them­selves & take action.”

Hér er en lille video OM Rapolitics:
http://www.youtube.com/watch?v=-4CCqdemyX8

.. og hér er et lille stykke rapolitics-rap – vist nok fra det Egyptiske forår …

http://www.youtube.com/watch?v=TBkHZ_ZH0mg

Go’ sommer …

 

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: