Tingenes tyranni

“Ejer du mere end tre ting, ejer tingene dig”
Kinesisk ordsprog

Vi har beskæftiges os med  et simplere liv ud fra forskellige vinkler. Bl.a.  at forenkle sit jordiske gods og dele tingene med andre. En slags indre psykologisk optik skal overvindes for at  erkende nødvendigheden at eje  mindst muligt.

At eje ting er  i sig selv ikke odiøst.  At  vi er  uafhængige og frit kan  råde over noget er udemærket. Nok en grænse når  vi f.eks. opbygger vor  sociale status og idenditet  ud fra ejendom og penge .

Overordnet  har ethvert menneske krav på en vis uafhængighed/frihed også med hensyn til  at eje noget. Miseren er når vort sind og hjerte hænger ved de materielle ting /penge, samt ved den magt det kan give os .

Dele videst muligt skaber glæde, solidaritet og fuldkommengør det at være sig selv, og det  at være en del af  et større  menneskeligt fælleskab.

At leve for at skabe et enkelt fællesliv er ikke nyt. Sankt Clemens af Alexandria  skrev ud fra den kanoniske lov : Dulcissima reum possessio communis est = Det mest vidunderlige er at eje tingene i fællesskab.

 

 

 

5 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Sarah, 8/11-2013 kl. 13.20

  Kære Leif,
  Vi er to design studerende fra Københavns Erhvervsakademi (KEA), der er ved at skrive vores Bachelor opgave. I den forbindelse har vi brug for at snakke med nogle personer og vi tænkte om du ville være behjælpelig med dette? Grunden til vi skriver til dig er, at vi har set din blog her på hjemmesiden og synes at du passer ind i vores målgruppe.

  Vores projekt går ud på, at designe et møbel der passer ind under trenden ’Det enkle liv’. Vi vil gerne snakke med dig om, hvordan du lever det enkle liv, hvilke værdier du lægger vægt på og hvad det gør for dig, at leve på en mere enkel måde.

  Interviewet vil foregå over e-mail, hvor vi vil sende dig nogle spørgsmål og bede dig om at besvare dem så godt du kan. Der er ingen forkerte svar!

  Vi håber at du vil hjælpe os og vi ser frem til at høre fra dig.

  På forhånd mange tak.

  Venlig hilsen
  Andrea og Sarah

 2. Leif Stani Leszczyński, 8/11-2013 kl. 13.48

  Kære Sarah & Andrea

  Fint med Jeres henvendelse..
  Dog er jeg ikke i stand til at besvare flere af spørgsmålene.

  MVH
  Leif

 3. Henning Simonsen, 12/11-2013 kl. 9.49

  Hej Sarah & Andreas

  Vi er mange som forsøger at leve simple living
  I mit tilfælde bor jeg på landet og har 2000 kvadratmeter jord med store trær. køkkenhave.
  og et hus på 120 kvadratmeter.

  Vi prøver på at spare på el og varme og at lave nogel af vores egen produkter selv. Jeg har andre venner som også forsøger på simple Living så vi kan bytte lidt prdukter med hinanden. Jeg suplere af og til min økonomi med at skrelle i contanere og ved at hjælpe andre med at slå græsplæne for andre får jeg middagsmad og produkter fra deres haver jeg kan bytte med andre.

  Det er næsten samme livstil som man
  har i Rumænien og andre lande i provinsen.

  Min tanker er at opnår livskvalitet med mindst mulig arbejde og penge hvor naturen hjælper med at vi kan få et godt liv. Jeg har brændeoven og solfanger og huset er godt isoleret og jeg er ikke vegetarianer så jeg spiser mest høns og fisk og kaniner.

  Mit Internet koster mig 300 kr om året og min mobil er taletid til 50 kr om året
  Jeg kan se satelit tv om jeg ønsker men da jeg ikke ser dansk tv betaler jeg ikke tv licens.
  mit trådløse moden og min telefon er ikke registretret i mit navn…. Jeg går i skole og lever af en bistandshjælp men vil egentlig helst have 20 timer arbejde om ugen som handikap hjælper. Min plan er at blive 100% selvforsynende med el og føde. Mit næste projek bliver en MC der kørre på el.

 4. Henning Simonsen, 12/11-2013 kl. 9.50

  Min mail adresse er arbejdsmand snabela sol punktum d k

 5. Sarah, 19/11-2013 kl. 10.06

  Hej Leif,
  Det er helt okay du ikke kan hjælpe os, vi vil bare sige tak for dit svar.
  Mange hilsner,
  Andrea go Sarah

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: