Jordens dag

 

Jordens dag

Ja i dag er det  Earthday   – da jeg siger det til min mand, svarer han klogt nok; “Det er det da hver dag!”

For det er jo jordens dag hver dag, vi er bare små parasitter der bor her midlertidigt, i den store sammenhæng er vi bare en lillebitte parentes.

Den eneste ulempe ved det fra jordens synspunkt, er at vi forurener ret meget af en parentes at være.

Tager man det helt store tidsperspektiv, er det også utroligt at vi i de sidste hundrede år har formået, at skubbe til den balance der er skabt  igennem millioner af år.

Nu skal det hele ikke bare være sortsyn, for der er heldigvis mange gode projekter og initiativer der skubber i den rigtige retning.

Her til aften har jeg lige købt 4 træer. Næh de kommer desværre ikke til at stå i min have men et sted oppe ved Århus, som jeg ikke engang kender, men hvad pyt de hjælper alt sammen på CO2 regnskabet, og sammen med min vindmølleandel i Hvidovre gør jeg måske en lillebitte minutiøs forskel i det store klimaregnskab.

Growingtreesnetwork 

Hvis du også er med til at købe 4 træer og din nabo, din moster, pædagogen i dit barns børnehave, og tante Olga i bridgeklubben også køber 4 træer, så har I tilsammen købt en hel lille skov, der kan være med til at sikre rent drikkevand og samtidig omdanne CO2 til ilt som vores lunger meget bedre kan lide.

Det er jo slet ikke så ringe endda.

 

Har du mod på flere gode gerninger, så behøver du ikke tørste længe, for i overmorgen d. 24.4. er det nemlig de gode gerningers dag.

payitforwardday

Og hvis ikke du vidste det så forbedre 3 gode gerninger om ugen altså dit immunforsvar, så hvad der er godt for andre er også godt for dig.

 

Hav en fantastisk dag

kærligst SusieQ

 

 

2 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Henning Simonsen, 8/5-2014 kl. 21.18

  Hej SQ

  Ja mennesker er som parasitter, virus eller bakterier for jorden. Der skøre er at hvis vi Mennesker vil kan vi lave jorden til et stort paradis. Jeg har nogle år haft køkkenhave og så har jeg nu tænk nej min have skal være en ur skov af frugt buske og træer men fritgående høns og ænder…..Selvfølgelig begrænset indhejning af grunden så man kan lukke for en del af haven når der er bær på busken. Jeg skal lave små bure der kan sættes over bær buskene når der er bær og disse skal også virke som en hønes fræser og som væksthuse alt efter behov :-) Så vil jeg ikke slå græs mere i mit liv men bare lade naturen orden haven. kun ved at flytte lidt rund på et par bure :-)

 2. Q, 9/5-2014 kl. 16.56

  Hej Henning

  Det lyder da som en god idé at bruge høns og ænder som græsslå maskine.
  Hvis ikke man bruger noget, så springer haven i skov, jeg ved det af egen erfaring – så kan man jo altid sige man har en naturgrund og glæde sig over rådyrene ;-)

  De bedste hilsner
  Susie

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: