CO2 venlig mad
Skrevet af SusieQ, 10/4-2016 kl. 20.17 | CO2, Grønne Alternativer, hverdag, mad, miljø, Vegetarmad, Økologi | 1 kommentar
Noget af det som belaster vores klode allermest er produktionen af kød.
Har fået lov til at dele Jytte Grøndahls lækre opskrift med jer:
Salat med sorte bønner
½ kg. kogte sorte bønner
1 lille gul peberfrugt
1 lille squash
2 forårsløg
1/4 agurk
50 gr. fennikel i fine tern og et bundt radisser
1 håndfuld ristede græskarkerner
1 håndfuld bredbladet persille
Lidt frisk basilikum/ koriander
100 gr. spæde salatblade
Dressing:
1dl. koldpresset raps- avocado- eller jomfruolivenolie
4 spsk. æblecider – eddike
salt – peber
1 tsk. ahornsirup
lidt Dijon sennep
Bønnerne udblødes natten over, koges møre i rigeligt vand (ca. ½ time) og afkøles.
Grøntsagerne og krydderurter skylles og snittes fint.
Blandes med de kolde kogte bønner.
Dressingen blandes. Hældes over salaten der gerne skal trække ca.1 time inden serveringen.
Anrettes på de spæde salatblade
Tips: det er en god ide at koge en stor portion bønner og lægge mindre portioner i fryseren, så har man altid en base at lave salat på.
PS. Naturligvis er alle ingredienser enten økologiske eller biodynamiske.
VELBEKOMME
Tusind tak Jytte fordi du vil dele
Rigtig god søndag
fra SusieQ
SusieQ, 1/8-2017 kl. 20.34
Nå ja ahornsirup er nok ikke det mest CO2 venlige, men kan skiftes ud med ny dansk honning.