CO2 venlig mad

Noget af det som belaster vores klode allermest er produktionen af kød.

Har fået lov til at dele Jytte Grøndahls lækre opskrift med jer:

 

Salat med sorte bønner

 

½ kg. kogte sorte bønner

1 lille gul peberfrugt

1 lille squash

2 forårsløg

1/4 agurk

50 gr. fennikel i fine tern og et bundt radisser

1 håndfuld ristede græskarkerner

1 håndfuld bredbladet persille

Lidt frisk basilikum/ koriander

100 gr. spæde salatblade

Dressing:

1dl. koldpresset raps- avocado- eller jomfruolivenolie

4 spsk. æblecider – eddike

salt – peber

1 tsk. ahornsirup

lidt Dijon sennep

 

 

Bønnerne udblødes natten over, koges møre i rigeligt vand (ca. ½ time) og afkøles.

Grøntsagerne og krydderurter skylles og snittes fint.

Blandes med de kolde kogte bønner.

Dressingen blandes. Hældes over salaten der gerne skal trække ca.1 time inden serveringen.

Anrettes på de spæde salatblade

 

Tips: det er en god ide at koge en stor portion bønner og lægge mindre portioner i fryseren, så har man altid en base at lave salat på.

PS. Naturligvis er alle ingredienser enten økologiske eller biodynamiske.

VELBEKOMME

Tusind tak Jytte fordi du vil dele :-)

 

Rigtig god søndag

fra SusieQ

 

1 kommentar

Trackback

Kommentar(er)

  1. SusieQ, 1/8-2017 kl. 20.34

    Nå ja ahornsirup er nok ikke det mest CO2 venlige, men kan skiftes ud med ny dansk honning.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: