Bæredygtig mad?
Skrevet af SusieQ, 8/5-2016 kl. 6.49 | CO2, forbrug, Grønne Alternativer, have, Hus og Hjem, husholdning, hverdag, klima, mad, miljø, tanker, Økologi | Skriv den første kommentar
Kyllingesuppe med ris.
Synes selv jeg havde gjort det så godt med bæredygtig mad, da jeg lavede en Thai inspireret kyllingesuppe med ris.
Men det er fordelen ved at bo sammen med en teenager, så bliver man straks rykket ud af sine vildfarelser.
Han var der med det samme, da jeg roste at man snildt kunne lave CO2 venlig mad til 4 personer på et enkelt stykke økologisk kyllingebryst.
Er der ikke kokosmælk i? Spurgte han lakonisk.
Og hvor er det lige aspargeserne kommer fra?
Og chilien?
Øv! Tænkte jeg i mit stille sind; og hvad med risen og gurkemejen ? Og det citrongræs, ingefær og fiskesovs, som der også skulle have været i, men som jeg ikke lige havde i huset. I stedet puttede jeg ærter og spidskål i.
Heldigvis giver det mig bare blod på tanden.
Jo jeg kan godt se at lige netop denne her suppe, kræver lidt mere fintænkning, før den er helt CO2 venlig.
Så jeg tænker lige og venter til jeg kan købe danske asparges og ærter. Kan jeg med fordel bytte risen ud med knækkede byg eller hvedekerner?
Kan jeg lave min chiliolie selv? Naturligvis chilien.
I hvert fald er jeg på vej med citrongræsset, for jeg har lige købt en lille krydderurt af slagsen.
Ingefær har jeg rent faktisk stående i en urtepotte sammen med en af potteplanterne i stuen.
Har dog endnu ikke haft held med at kunne høste en ingefær, men det kan da være det lykkes en dag.
Hvidløg har jeg i mit højbed, sammen med almindelige løg.
Så er der bare den famøse kokosmælk – hvad stiller jeg op med den?
Hvordan pokker får jeg den til at blive klimavenlig? – Jeg kan fortælle at den er økologisk, men den skal jo som sagt transporteres hele vejen rundt om kloden.
Fiskesovsen udelader jeg og skifter ud med grøntsagsbouillon i stedet for, det virker rigtigt fint.
Kan man dyrke gurkemeje selv?
Det må undersøges.
Rigtig god søndag
fra SusieQ
Skriv din kommentar: