Hvad er det mindste du kan gøre i dag, for at gøre en positiv forskel for vores planet?

 

Hvis alle mennesker bare gjorde en lille bitte ting mere, hver eneste dag, så ville det skubbe udviklingen i en mere bæredygtig retning. For den lille bitte ting dagligt, som bliver en god vane, vi gør pr. automatik, giver råderum, til at lave en ny ekstra  bæredygtig ting om 3 uger, om det så er at genanvende og gengro dine selleri og spidskålsrodstokke. Genbruge dit kaffegrums i kompostbunken. Bytte kødet fra de 4-benede dyr ud med kylling eller fisk, og når du så ikke har spist kød fra 4-benede dyr længe, så smager det mindre godt. Du får måske overskud til at tage et kursus i”ZEN and the art of saving the planet”, og får medfølelse med kyllingerne, og lyst til at spise flere grøntsager i stedet for.

Måske tager du på stilhedsretræte, og oplever en dyb taknemmelighed over, at få serveret lækker vegetarmad, som et andet menneske har stået og lavet til dig. Taknemmeligheden, stilheden og enkelheden giver dig en aha oplevelse af, hvor lidt vi behøver for, at trives og være glade og tilfredse.

Vi behøver ikke købe alle de ting hele tiden. Vi bliver ikke lykkelige af, at vores taske har det rigtige mærke i ret lang tid, før det bare er en taske, som vi bruger og slider på.

Sparede du de 12.500 kr. til netop det mærke, og købte en helt almindelig taske, eller fandt en skøn taske i genbrug, så kunne du holde en måned fri, skrive nogle digte, male billeder, rengøre jorden og lave et grøntsagsbed, en kompostbunke, eller et biodiversitetsbed med hjemmehørende arter, så der kom værtsplanter og nektarplanter til insekterne. Eller du kunne plante oregano i en krukke og have din egen krydderurt lige uden for døren.

Så var den lillebitte ting pludselig blevet til noget STORT.

Oregano

 

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: