Champignons – vs. kød
Skrevet af Carl, 3/5-2008 kl. 19.59 | have, husholdning, mad, Vegetarmad | Skriv den første kommentar
Jeg faldt over en artikel i løbet af ugen.
Der står, at champignons godt kan erstatte magert kød i mange frokostretter.
Mæthedsoplevelsen og smagsoplevelsen er stort set den samme
http://www.dr.dk/Regioner/Sjaelland/Nyheder/AlleKommuner/2008/04/27/090302.htm
Nu er jegt, som jeg før har sagt, ikke vegetar, men jeg interesserer mig meget for vegetarmad, af forskellige grunde.
Og netop champignons har jeg gode erfaringer med.
Jeg havde engang en rest valnødde-sovs med olie og hvidløg – brugte det til en fællesmiddag.
Til middagen, var det ikke den store succes, jeg var selv noget skuffet over den – og der var også en del til overs.
Resten brugte jeg så sammen med champignons og andre grøntsager, som sovs til spaghetti; og det var faktisk rigtig lækkert.
Det slog mig netop, at smagen mindede meget om en traditionel spaghetti-kødsovs.
Champignins kræver jo, så vidt jeg véd, ikke de store ressourcer at dyrke – ikke en gang lys.
Ganske vist pænt kraftigt gødet jord, men dét er jo så til gengæld fint anvendelig som have-kompost.
Spændende måde at praktisere kredsløb på.
Et par af mine venner bruger champignon-muld, og de har en lille, men formidabelt produktiv grøntsagshave.