Konsekvensen af at holde ferie

blev for mig at jeg fik lyst til at forenkle mit liv endnu mere.

At bo på et pensionat og kunne bære alle sine ejendele gør det helt, helt tydeligt at mit hjem er fyldt med ting, jeg ikke bruger. Mig, der ellers er så godt til at give ting videre…

Med på ferien havde jeg selvfølgelig alle mine gadgets – jeg er jo en webgrrl – og dem brugte jeg dagligt: Kamera, iPod, telefon, laptop.

Jeg havde også et par bøger med, men mit bogforbrug er dalet siden jeg gik over til podcasts og lydbøger. At lytte i stedet for at læse giver mig nemlig mulighed for at dyrke en af mine passioner: kreative frembringelser ved hjælp af garn og strikkepinde.

Naturligvis indeholdt min feriebagage også mit strikkeværktøj og et udvalg af garn.

Den transportable café (tallerkener, bestil, glas og en schweitzerkniv) til billige måltider i det fri (eller på værelset i tilfælde af regn eller træthed).

Toiletsager og vaskepulver.

Tøj. Der ikke kræver et strygejern. Der både er behageligt, praktisk, fleksibelt og nogenlunde præsentabelt. Gode sko.

En notesbog og en blyant.

En rejsetaske, helst med hjul…

Og nu er jeg hjemme igen og har helt vildt lyst til at rydde op og rydde ud og forenkle. Det gælder både ting, forpligtelser, uvaner og andre overflødigheder. En dejlig konsekvens af en dejlig ferieperiode.

Har du haft en god ferie?

5 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Carl, 12/8-2008 kl. 23.22

  “Har du haft en god ferie?”

  Jo tak – jeg har været på cykelferie (Dresden-Prag).
  Deraf osse min bemærkning om de ca. 50 km. om dagen .. det viste sig, som jeg osse regnede med, at være et overskueligt og afslappet sted at starte.

  Derudover har jeg været med Klodshans-Karavanen – men dét er jo ikk’ noget nyt …

 2. Carl, 12/8-2008 kl. 23.26

  Jeg skal i øvrigt på tog/cykeltur til Brande her i week-enden – som den sidste ‘hale’ af ferien (lidt familie-rundtur) ..
  Jeg har tjekket, og det ser ud som om togforbindelsen Fredericia-Herning nu er ‘normal’ igen (regionaltog).
  Men jeg tør ikk’ helt stole på det …

 3. Lisa, 13/8-2008 kl. 12.12

  Cykelferie er også dejligt… hvordan er cykeltvejene Tyskland-Tjekkiet? Herhjemmefra er vi jo forholdsvist godt vant med cykelstier og cykelruter.

 4. Lotte, 14/8-2008 kl. 21.38

  Lisa, det er jo ren Thoreau-inspiration, det her ;-)
  Det er lige netop hér, mine enkeltheds-tanker er. Hvor meget vi egentlig har brug for. Af en eller anden årsag, svømmer vi konstant over, herhjemme, at ting, der flyder. Alt imens jeg går og drømmer om en hytte i en skov, med kun det absolut nødvendige.
  Det, som gør os glade.

  Vi står i ferien, lige nu. Denne uge foregår herhjemme. Havde vejret været lunt, var vi taget på endnu en overnatning i shelter. Nu er vi i stedet herhjemme, og gør hvad vi har lyst til, spontant. Og vi nyder det! :-)

 5. Lisa Risager, 17/8-2008 kl. 6.25

  Ja, det er dejligt at feriere/vegetere derhjemme… dejligt at du nyder det.

  Men hvad er det der gør at vi hele tiden samler flere og flere TING omkring os?

Desværre er det ikke muligt at kommentere dette indlæg