Spændende nyt fra USA

Det er faktisk rigtig spændende og vigtig nyt!

I hovedstaden Atlanta i Georgia, USA, er man ved at bygge en ny by-del.
Det var fra starten lagt an som et ‘Environmental Friendly’ byggeri.

I takt med at CO2-problemstillingen er kommet på dagsordenen, har man så valgt målrettet at planlægge infrastrukturen, så behovet for bilkørsel bliver mindst mulig!

Wouw!!! – Og dét i bilernes land over dem alle, USA!
Tanken er, at man bevidst prøver at indrette byen, så hjem og arbejdsplads ligger indenfor gå-afstand (eller cykelafstand, måske, men det er jo trods alt stadig USA) eller kan nås via et smidigt offentligt transportsystem.

Det her er så spændende, fordi mange af de problemer vi står med i dag, hænger sammen med en klodset infrastruktur, overalt i verden.
Og problemet synes at have sin rod i USA, der – som jeg tidligere har skrevet om – tilsyneladende har særlige problemer med at bolig og arbejdspladser er nødt til at være skarpt adskilte – p.gr.a. kriminalitet i industriområderne.

Men på grund af kultur og tradition i USA har det hidtil været meget svært at lave om på.

Desværre har jeg ikke noget link til en kort og klar beskrivelse af projektet, på dansk.
Jeg tror, det var i TV-avisen jeg hørte det.
Hvis nogen finder noget, eller kender til det, så skriv endelig.

Jeg har dog et link til selve projektets hjemmeside:
Atlantic Station

og til en beskrivelse på Wikipedia,

http://en.wikipedia.org/wiki/Atlantic_Station

hvor dét med kort afstand mellem bolig, arbejde og indkøb faktisk nævnes:

“It is also expected to somewhat mitigate urban sprawl and reduce air pollution by allowing many more people to live and work within walking distance of most everyday things they need.”

Men som sagt, hvis nogen véd noget yderligere om det, så skriv en kommentar … :-)

2 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Mark, 29/9-2008 kl. 20.37

  Rigtigt spændende projekt – det lyder som en god måde hvorpå man kunne bo tæt på arbejde, familie, venner, grønne områder og uden den luftforurening som fx plager mange storbyer.

  Jeg har boet det meste af mit liv i byen med cykelafstand til arbejde og børnepasning, men har gerne ville flytte ud i lidt roligere og grønnere omgivelser. Men tanken om at skulle sidde i bil 2 timer om dagen har hurtigt fået mig på andre tanker – den tid skal jo tages fra tid sammen med familie og venner.

  Når nu de fleste jobs efterhånden findes i storbyerne, kunne en løsning pendlerproblematikken være at oprette kontorhoteller, som ligger uden for byerne. Her kan medarbejderne møde ind og via internet arbejde sammen med kollegaerne som er fysisk placeret et andet sted. Læs mere her:
  http://www.computerworld.dk/art/48140?page=2
  Del af ‘Vi går til kamp mod myldretiden med it som våben’ (http://www.computerworld.dk/art/48140?page=1)

  Den nævnte model kunne måske også gøre det mere attraktivt at bo i yderområderne, hvor der er masser af plads – men ingen jobs?

  Rigtig god blog I har :-)

 2. michael mayers, 7/6-2024 kl. 8.27

  Qui dit feuilles à rouler dit également filtres, mais aussi briquets. Cela va de soit vous retrouver donc ce qu’il faut pour allumer vos cigarettes avec des Briquets Clipper, Bic, Zippo ainsi que tous le nécessaires gaz ou essences à briquets. Put rouler vos cigarettes que vous utilisiez des filtres en mousse ou encore des filtres en carton également appelés toncar nous aurons ce qu’il vous faut avec des longueurs et diamètres différentes afin que chacun puisse rouler ces cigarettes comme il le souhaite.

  Proclaim le monde ne fume pas avec des feuilles à rouler. En effet, certains préféreront les bang ou pipes à eau. Là repetition Canna-Shops vous offre un huge choix avec des modèles en verre mais également en plastique. de nombreuses marques sont mises à votre personality comme Elegance Glass, Boost et des bang à percolateur.

  Et si tout le monde ne fume pas avec du papier à rouler, il en va de même put ce que les consommateurs mettent dans leurs cigarettes. Certains fument du tabac, d’autre du THC ou CBD, selon le pays dans lequel vous vous trouvez.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: