Fuld tryk på bilerne

Det er herligt når der dukker mere bizarre ideer op omkring grøn teknologi og alternativ energi.

Der er nogle, der har fundet på en ny måde at løse problemet med opbavaring af energi – et alternativ til f. eks. brændselsceller / brintbiler.

Det handler om at lagre energi i form af trykluft.
Og altså, fylde tryklufttanke med ganske almindelig luft under højt tryk, som så kan bruges til at drive motoren i f. eks, en bil.

Det lyder Storm P –agtigt, men det er faktisk så langt fremme at man er begyndt at producere en trykluftdrevet bil:

http://ing.dk/gallerier/94894

Som en herlig variant af samme idé, så jeg for nylig en udsendelse på National Geographic om to gutter fra England, der havde et projekt i gang med at bygge en trykluftdrevet knallert ..

Udsendelsen hedder “Grønne Opfindere”, og de to gutter slipper ret godt fra at lave en klimavenlig udgave af Monster Garage …
Herunder deres præsentation af hvad der sker hvis nu ventilen ryger af een af tryklufttankene på deres knallert ..

Man kan se for sig, scenariet hvis en bil tabte ventilen til een af tryklufttankene – midyt i en storby, i myldretiden …
Som een eller anden udtrykte det, ‘en bil med indbygget bombe’.
Men sikkerhedsproblemet kan åbenbart løses – det lykkedes osse for de to gutter, at få deres køretøj sikkerhedsgodkendt, så de kunne bruge knallerten til vareudbringning i den lille by hvor de boede ..
Selvom den havde lidt svært ved at trække op ad bakke …

Der er fordele ved brug af trykluft – bl. a. at det er helt CO2-neutralt – og så er det nemt at tanke op, sammenlignet med f. eks. el-biler .. trykluften kan produceres lokalt på tankstationen, v. hj. a. en kompressor, der så er tilsluttet det lokale el-net.

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: