Kødspiser vs. grøn mad
Skrevet af Leif, 9/4-2009 kl. 17.20 | forbrug, Grønne Alternativer, husholdning, mad, miljø, Natur, sundhed, Vegetarmad | 2 kommentarer
Hvem “svømmer ikke helt hen” når talen falder på at spise en god bøf?
Et utal af diverse TV- kanaler sender sender programmer om madlavning.
Alle giver næsten kun opskrifter på retter, hvori kød er den væsentligste bestandedel
Tilsvarende programmer om vegetarisk mad er i undertal eller nærmest fraværende.
Nu skal jeg ikke spille frelst, da jeg selv nyder et godt stykke kød til aftensmad.
Det der alligevel bekymrer mig er at jeg læser, at vi danskere er nummer to i
verden der spiser mest kød. At vores kvægdrift og industrislagterier udleder lige så meget CO2 udslip som hele vores transportsektor tilsammen.
Vi har en debat i gang på en forumgruppe (De Grønne) om at spise mindre kød.
Fortære flere grøntsager/vegatabilske retter, så det kan medvirke til at mætte flere munde i verden; og det er gavnligt for klimaet med de lavere CO2 udslip som det vil medføre.
Let er det ikke, at anbefale et minimal forbrug af kødretter i de danske hjem.
Kendskab til vegetariske retter er ringe. Nogen vil mene at de ikke mætter nok.
Ikke er velsmagende, så det er svært at overbevise dem.
Når man kan lave italiensk, mexikansk og andet eksotiske mad, burde de give
de vegetariske retter en chance på middagsbordet.
Måske gør det at de kulinariske i vor bevidsthed kan kobles sammen med et
forbrug, som kan blive til gavn for både den fattige verden og det globale klima.
SusieQ, 7/6-2009 kl. 23.16
Ja det lyder måske helt skørt, det synes min familie i hvert fald, men for knap 3 uger siden, holdt jeg for rødt lys i et vejkryds, foran mig holdt en trasportvogn med køer.
En ung ko kiggede mig lige ind i øjene og brølede da vognen svingede, og jeg kunne læse ordet “slagteri” på siden af vognen.
Siden da har jeg ikke spist kød fra 4 benede dyr.
Da jeg passede klimaboden på Jelling Musikfestival, fortalte en af de andre mig, at hun havde oplevet det sammen for år tilbage. Mens hun holdt ved et lyskryds var hun kommet til at se lige ind i øjenene på en kylling, der var på vej til slagteriet, og siden havde hun ikke spist kyllinger.
Måske skulle vi lave nogle flere af den slags “lys-kryds-møder” mellem mennesker og slagtedyr.
Q
Henning ;-), 21/6-2009 kl. 22.03
Jeg måd da sige at jeg går ind for det simple liv
men jeg har nu tænkt lidt dybere over det med at
spise dyr kan jeg så regne ud. Vegetarianere har
også tendenser til at skade andre især børn.
Teoretisk er de synd for et dyr hvis man spiser
det. Man bortrøver et liv og hvis man ikke tror
på gendfødsel eller gud så er dyret liv over for
altid smereten ved at dø på den måder varrer manx
2 min og der er evig glemsel bag efter.
Hvis man tro på reinkarnation er der muligheder
for at koen ikke har gennemført sim skæbne som
ko og måske kommer tilbage som et mennesker dog
i mange tilfælder uden at kunne huske hændelse.
Tror koen på gud og er koen døbt ender den måske
i paradiset eller helvede. Hadefuld over at der
er nogen der har spis den men omvendt så kan man
også sige at for mange levende væsner tager det
er rum tid at dø og der er ofte smerter. Det er
jo en oplevelse på linie med at føde børn og her
kan jeg god forstå at nogen gerne vil opleve den.
langsommelige dødsproces med angst og smerter.
Hvis græsset og grøntsagerne bliver spist af andre
så vil koen måske ikke blive fødet og der er ingen
kør der vil blive genfødt i livet spiral.
Græsset og grøntsagerne vil måske ikke nå at komme over i et bevidshedsstadie som køer når de dør men
måske der er plads til flere insekter og bevisthede
og på den måde er det vel bedst at spise de store
dyr så der er plads til mange små væsner eller hvad.
Jeg tænker ofte på når jeg ser en gammel mand
eller kone i busse…. Hvis jeg lige spiser dem
gør jeg alle en stor tjæneste. “En hurig død ”
Økonomi, samfundet, syghusene, medicinindustri,
bedemænd, overbefolkning, det må være optimalet.
Det optimale må være at give plad til så mange
levende væsner man kan men grønstager, kør eller
mennesker bør kun spises når de når til alderdom.
på den måde lever vi alle længere og mere optimalt