Solens land.

Blev meget fornøjet over en TV-udsendelse om livet uden for Palermo på Sicilien.
Langt væk fra den pulserende storbycivilisation.
Småbønder drev sine landbrug, som i det forrige århundrede.

Plantager med særligt søde clementiner gav gode salgsmuligheder til oplandet.

Simpelt landbrug gav velsmagende okse-og fårekød. Oste med 50 årig opskrift.
Vindyrkning frembragte virkelige delikate smagsoplevelser, som et produkt af solens stråler.
Enkle retter var et værdigt argument for det italienske køkken, som er moder til god gastronomi.

Menneskene havde tid til at sanse og leve.

I småbyerne sad de gamle mænd i kølig skygge og sludrede om alt og intet. Småbørn rendte rundt og legede. Virkelig tid til hinanden og socialt samvær prægede hele småstaden. Alt havde
sine egne rolige tempi; arbejdet, fritiden, markedspladsen. De talrige fester af kirkeligt eller familiær art indrammede både hverdagsliv og helligdag for alle.

2 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

  1. KarenGlad, 24/8-2009 kl. 19.14

    :-) Lyder dejligt.
    Har du evt. et link til pågældende udsendelse ?

    Venligst KarenGlad

  2. Leif Stani, 24/8-2009 kl. 22.54

    Udsendelsen var et madrejseprogram af den
    svenske journalist Bo Hagströms rejse til
    solens øer i Middelhavet 2 del af 6: Sicilien.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: