Usund restemad? Og gårsdagens TV.

Hvad gør man når nu ens målsætning er at stoppe madspild, og resterne ligger op til brasede kartofler og gulerødder med bacon, æg og bearnaisesovs og lidt franske kartofler til?
Hvordan forvandler man det til en lidt sundere udgave?

Hm, baconen steges, drypper af på et stykke køkkenrulle.
Et løg svitses sammen med kartofler og gulerødder, deri kommes et hakket fed hvidløg, noget frisk ingefær rives i og lidt frisk timian, fra haven eller fra urtepotten i vindueskarmen.
Nå jo så havde jeg da vist også et halvtørt spidskål, det svitses hurtigt bagefter sammen med lidt æblecider eddike, i mangel af balsamico.
Vupti og de franske kartofler byttes ud med en pose pastinakchips med ramsløg fra Urtekram.
Ikke så ringe endda.

Var der nogen af jer der så TV i går aftes?

Der var ikke mindre end 4 udsendelser på 2 kanaler om klimaudfordringen, eller skal vi sige katastrofen, for det er bestemt nærmere den fornemmelse jeg stadigt har i kroppen.
Jeg er stadigt rundt på gulvet efter at have set fotografen Yann Arthus-Bertrams smukke og skræmmende film. Det var ham der tog billedserien “Jorden set fra himlen”.

Vi må altså til at spise mindre oksekød, cykle og gå noget mere (man kan nu få elcykler der kan køre 50 km. på en opladning, og som let hjælper dig op af bakken uden sved på panden, så hvorfor ikke komme let og hurtigt gennem myldretidstrafikken?) Lad os få gang i solfangere, jordvarme, passiv- og aktivhuse – hvorfor skal vi være så langsomme i optrækket her i Danmark?

Og så er her et link hvis du er interesseret i at få miljønyheder fra The Guardian:

http://www.guardian.co.uk/environment/blog/signup/2009/sep/30/green-light-email-sign-up?&

Og så sidder jeg med en lille nagende fornemmelse efter spisningen af chipsene for der er også uhærdet økologisk palmeolie i – og jeg husker stadigt billederne af de mange palmeolieplantager der har erstattet den frodige regnskov på Borneo. Jeg må vist hellere skrive til Urtekram og forhøre mig om det.

Du ønskes en god klimavenlig fremtid
fra SusieQ

1 kommentar

Trackback

Kommentar(er)

  1. Anne Moloney, 9/2-2010 kl. 9.59

    Du har så ret. Jeg tror på de lokale initiativer. Permakultur og Transition Towns kan være gode konkrete rammer og dette.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: