Den økologiske morgenkåbe

Det er snart længe siden. November 2004.

Jeg skulle på et kursus een dag i Nykøbing. Havde lidt ekstra tid. Hvad gør man? Shopper!!
YES! Åh, noget lækkert tøj til mig selv. Uhm, lækre farver, enkle modeller, masser at vælge imellem. Og i den rigtige størrelse.
Hmm. “Made in Mauritius” – nej, det lød ikke så godt. “Made in Thailand” – heller ikke. “Made in India”. Suk. Jeg så de underbetalte kvinder og børn for mit indre øje. Afløvningsmidlerne og pesticiderne over bomuldsmarkerne. Overskudsfarverne, der farvede flodvandet rødt, gult, blåt og grønt.

Jeg vidste med mig selv, at fra nu af måtte jeg være konsekvent over for indkøb af tekstil. Udelukkende miljøcertificeret bomuld eller på anden måde en garanti for at produktet var fremstillet miljømæssigt og menneskeligt forsvarligt.

I tiden siden har jeg købt lidt genbrugstøj og ellers brugt det, jeg havde. Jeg vidste sletikke at jeg havde så meget tøj.

Så her for nylig så jeg i Økologisk Jordbrug, at der var startet et svensk internet, postordre økologisk tekstil firma. Miljøklon. Dér fandt jeg så en lækker morgenkåbe. Jeg fik den af familien i fødselsdagsgave.

Den kom med posten. Øverst lå et brev, fra den svenske skrædder, der har vasket stoffet nænsomt og derefter syet morgenkåben. Tænk, at det kan være sådan en fornøjelse at eje en ting.

Anne Moloney
Fejø

6 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Lene Lildholdt, 26/5-2006 kl. 20.32

  Hej Anne.

  Jeg har slet ikke lyst til at kigge i mærkerne på mit tøj:-(

 2. Carl, 26/5-2006 kl. 22.15

  hmmm – findes der een eller anden ‘fair-trade’ mærkning for tøj??
  Noget lignende Max Havelaar??
  (Prøvede at google det .. fandt ikke rigtig noget – dog har der vist engang eksisteret noget der hed CraftWorld …)

 3. Lotte, 28/5-2006 kl. 9.52

  Det må føles rigtig, rigtig dejligt at have sådan en morgenkåbe på! Heldigvis har jeg slet ikke stil og er branddårlig til det med tøjkøb (kan dog godt li at kigge). Genbrug er en fantastisk opfindelse. Stort udvalg, masser af godt tøj, billigt, og pengene går til noget godt. Og sko? Dem kan man desuden pt. finde masser af på stranden… Suk…

 4. Johny Bravonms, 24/7-2006 kl. 4.56

  Geben mir bitte eine poker Brotchennms

 5. Michael, 25/12-2008 kl. 12.32

  Hej Anne.

  Jeg har slet ikke lyst til at kigge i mærkerne på mit tøj:-(

 6. Henning, 3/1-2009 kl. 18.34

  Det er noget simplere at være en
  natur mand..Jeans og strikketrøjer
  Anurak arbejdssko. Genbrug.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: