Teknologi glæde – og skræk

Okay så fik vi langt om længe skiftet vores gamle pc med Windows 98 ud med en mere moderne udgave.
Det er fedt at skrive på det ergonomiske tastatur og skærmen er større, ligesom pc’en er noget hurtigere.
Problemet er bare mig.
Jeg skal lige vænne mig til at tingene ikke er hvor de plejer, og at adressekartoteket er mere besværligt.
Ligesom jeg ikke kan finde mine ting – mit Outlook Express med alle mine projekter skulle være kommet med over – men pokker stå i det, jeg kan ikke finde det.
Det gør mig helt klam.
Ligesom jeg ikke kan få lov til at modtage e-mails fordi jeg ikke kan den kode pc’en spørger efter – hvad for en kode???
Og vores gamle printer kan ikke fungere med det nye Windows 7, så jeg kan ikke printe min kvittering ud for mit nye medlemskab af Red Barnet – skulle ellers have brugt den i morgen.
Hvorfor skal det være så besværligt? Hvorfor kan tingene ikke bare være som de plejer???
Om jeg er stokkonservativ? – JA det er jeg da!!!
I hvert fald når det kommer til teknologi – det skal bare virke præcis lige som det plejer NU!

Læste lige om en familie hvis hus var brændt ned mens de var på ferie, alt var væk på nær de to kufferter de havde haft med på ferien og deres indhold.
I dag 5 år efter bor de i et hus de selv har tegnet og ALT er nyt.
Jeg filosoferer over om det mon ville være ”rart” at skulle starte helt forfra – og tænker at det håber jeg aldrig vil ske for os, selvom vi ikke har nogle ting af særlig værdi, så tænker jeg at især billederne af min søn da han var lille, ville det være rigtigt sørgeligt ikke at have.
Men ellers tror jeg ikke at jeg er særligt knyttet til mine ting, det skulle da lige være Bedstefars gamle kommode med træsnit i lågen, han selv lavede.
Nu skal man ikke udfordre skæbnen, og der er sikkert også mange andre ting der ville være træls at skulle undvære.
Tænker over hvor mange mennesker i verden for hvem sådan en filosofisk tankerække aldrig kunne falde dem ind, for de ejer simpelthen næsten ikke noget materielt de kan miste.
Buddhisterne snakker om at adskille sig fra tingene, at så længe man ønsker sig noget, vil man forblive i genfødslens cyklus, og først den dag man ikke længere har materielle ønsker kan man komme fri af den trummerum.
Enkelthed giver frihed og overblik. Rod giver uorden, kaos og træthed.
I en kultur hvor forbrug næsten er en samfundspligt for at få gang i hjulene igen, er det svært at fatte at man i andre dele af verden stræber efter at gøre sig fri af det materielle.
Fordi man søger andre værdier. Eller rettere fordi man har andre værdier.
Har altid været lidt fascineret af Bhutans målsætning om Bruttonationallykke – nej ikke noget med bruttonationalprodukt – men derimod LYKKE :-)
Vi skulle efter sigende være et af de mest lykkelige folk i verden. Er der ikke også noget med, at vi er nogen af dem der spiser flest ”lykkepiller”? Og så ligger vi ret højt på listen over folk der drikker mest, overgået af Finland og Ungarn. Sammen med bl.a. Schweiz har vi endnu en rekord – vi spiser ret meget chokolade i Danmark.
Og det kan jo gøre enhver lykkelig ;-)

I ønskes en rigtig dejlig søndag – pas nu på jer selv derude på isen, jer der skal ud og stå på skøjter.
Kærligst SusieQ

ps. jo jo jeg kan godt se jeg modsiger mig selv en del i denne blog – men sådan er livet også nogle gange.
Og især ens egne blinde pletter er jo temmelig svære at se, det er altid lettere at se de andres.

1 kommentar

Trackback

Kommentar(er)

 1. Carl, 12/1-2010 kl. 22.51

  j-j-ow …
  Dén med opgraderings-kaos kender jeg …
  Osse dén med bortkomne koder … jeg ka’ aldrig huske hvilke jeg skal huske at lægge til side – og husker jeg det ka’ jeg aldrig huske hvor jeg har lagt dem …
  (Det er dine oplysninger fra din seneste internet-opsætning du skal bruge .. der har du fået en mail-kode).
  Jeg ka’ godt forstå du ikke kan finde dine mails … jeg har fundet mine egne outlook-express-mails, på min PC (windows vista) .. men det er dæl’me ikke lige til at regne ud at de ligger hvor de ligger …

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: