Klimaklummen og bonderøven

Jeg vil med dette indlæg bare give et par eksempler på, at klima og miljø for alvor er kommet på ‘almindelige menneskers’ dagsorden – er blevet ‘mainstream’, som det osse kaldes.

I gratisavisen ‘Urban’ skrev een af deres unge journalister i et par måneder hen over klimatopmødet på en klumme, hvor han beskrev sine forsøg på at leve mere klimavenligt.
Fint nok – lidt klimasnak med humor, selvironi og uden for mange løftede pegefingre ..

http://thomasconradsen.urbanblog.dk/

På DR kører der en serie, der efterhånden har fået kultstatus.
Bonderøven.
Om en ung mand, der sammen med sin familie ret så gennemført prøver at leve et ‘hands-on’ liv i en gård et sted på Djursland.

http://www.dr.dk/DR2/Bonderoeven/

Bonderøven er efterhånden blevet en rigtig stjerne!

En sjov drejning – og et tegn på holdningsændringer.
Hvad der så er mindre godt, er at en ‘super-selvforsyner’ som Frank nemt ta’r pippet fra alle os andre tumper, der gerne vil gøre noget ‘i det små’ – men som ikke har hverken energi eller håndværkertalent til at lave noget der bare ligner sådan et projekt …
Der går nemt lidt ‘stil-ikon’ over det … lidt i tråd med X-factor kulturen hvor man sætter sig foran TV med kaffen og småkagerne, for sådan noget kan vi alligevel ikke, så kan vi jo bare se på de der kan …
Og gyse lidt over de der tror de kan, men altså falder igennem ved første udskillelse …

Det må vi jo se og ud over …
Mit eget bidrag handler som nok efterhånden bekendt mest om mad og transport …

2 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

  1. Anne, 24/1-2010 kl. 23.44

    Jeg glæder mig også over, at de her emner som har optaget mig siden i hvert fald 1972 – det er faktisk som du skriver gået hen og blevet mainstream. Og så kan man jo godt få anfald af dårlig samvittighed, når “burde” melder sig på banen. Men rent faktisk er de to punkter du nævner: mad og transport jo to væsentlige områder i livet, som vi ikke kan ændre på med tekniske fiksfakserier, men kun gennem vore handlinger. Tag toget og cyklen (og undlad helt at flyve) og spis (meget) mindre kød, for ikke at tale om at blive helt vegetar. Det batter bare helt vildt meget i CO2 regnskabet.

  2. Anna Sørensen, 27/3-2010 kl. 15.41

    Det var ordet ‘burde’ der tændte mig, det må jeg simpelthen bare kommentere. For så er den der jo igen, det med at dunke sig selv i hovedet med skyld osv. Simple Living og Frank ‘Bonderøv’ handler om det stik modsatte, at følge sit hjerte, sin inderste fornemmelse og gå efter det gode i livet. Det skal ikke være en tvang, og må meget gerne starte med at man sætter sig ned og begynder at tænke i nye baner. Har man have, så gå derud og ryk lidt i ukrudtet eller sæt dig et solfyldt hjørne. Intuition og mavefornemmelser skal nok vise vejen. Og opskriften ellers er ret enkel, skær ned på det materieller, lidt mindre lækkerier, lidt mindre fornøjelser, lidt mindre underholdning og så ikke være bange for at kede sig lidt ;0)
    Mvh Anna Sørensen, der elsker .lidt men godt’.

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: