Spisekammer


Den næste tid går jeg i gang med at (gen)skabe et spisekammer. Vi bor fire mennesker i et lille hus og har et meget lille køkken, hvor der stort set ikke er plads til opbevaring.
Da vi overtog huset, var der etableret et spisekammer i kælderen, der (som resten af huset) var forsømt. Dog ikke mere end maling og polyfilla kan rette op på det. Jeg malede, og vi valgte herefter at bruge spisekammeret til søm, skruer, autostole, tomme flasker og hvad man ellers kan proppe ind i et lille rum…

For nylig har jeg tilfældigvis snublet over tekster om spisekamre rundt omkring på blogs, og samtidig med at jeg selv længe har tænkt på, at vi bør bruge dét spisekammer, vi nu engang har, er jeg endelig motiveret til at gøre kammeret klar til brug.

I weekenden fik jeg ryddet ud og ryddet op, og nu trænger rummet blot til lidt lapning og rengøring og nogen hylder.

Dvs. vi herefter kan købe større ind, vi kan købe ekstra på tilbud, vi kan spare penge, vi kan bedre organisere og lave madplaner, eftersom vi har et lager. Og jeg har et sted at gemme genanvendelige flasker og syltetøjsglas, hvis jeg skulle få mod på at lave noget selv, en skønne dag. ;-)

OG – ikke at forglemme: Vi får mere RUM i køkkenet!

Læs evt. mere om spisekammeret her:
Badut: Spisekammer
Karen Klarbæks Verden: Spisekammer og verdens mindste køleskab

Og hos en af mine favorit Simple Living blogs:
Down to Earth: Stockpiling [kategori]

7 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Madame, 2/2-2010 kl. 21.15

  Du inspirerer mig til at rydde op i mit hus, Lotte, der trænger! Og det, du skriver, minder mig om min mormors spisekammer i kælderen – sådan et havde man åbenbar i kælderen, for der var tilpas køligt. Jeg kan pludselig lugte hendes spisekammer med æblerne i kasser og se flueskabet på væggen …

 2. Leif Leszczyński, 3/2-2010 kl. 9.54

  Mormors spisekammer i kælderen husker jeg også fra 60′erne hos min faster i Sønderjylland.
  Exelent indretning, som jeg et sted læste vil
  blive bygget i nye energirigtigte boliger.

 3. Lotte, 3/2-2010 kl. 12.14

  Madame og Leif, dejligt at høre jeres minder fra Mormødres spisekamre :-) Det kan være spisekammeret så småt – snart – får en renæssance?!

 4. Anne, 5/2-2010 kl. 16.14

  ÅH, ja, et spisekammer. DET har vi også; når jeg viser gærster rundt, så siger jeg altid: Og her har vi husets bedste rum. I nymodens huse er et spisekammer oftest ikke prioriteret, men der er bare så meget, som man kan med mad, som gør livet mere enkelt, når man har et spisekammer.

 5. Lotte, 7/2-2010 kl. 20.56

  Anne, ihh, det bedste rum – ja! Lad os håbe det bliver prioriteret igen, efterhånden som vi begriber at det er godt at have råvarer istedet for færdigretter i pap og plastik. Jeg er meget spændt på, hvilken forskel det kommer til at gøre for os :-)

 6. Lise, 4/10-2010 kl. 10.59

  Jeg er grøn af misundelse, det er min store drøm.

 7. Anni, 16/11-2011 kl. 1.48

  For 6 år siden købte jeg et hus fra først i 30erne. Jeg boede da alene med mine børn. Samtigig startede jeg med endnu en uddannelse…uha. På de seks år er der sket meget. Alt bliver holdt i gammel stil. Der er blevet muret køkken, indbygget brædeovn i hjørnet, tagterasse, orangeri, drivhus, havehytte, sø ( nr 2 på vej ), hønsehus…. OG, i aften har jeg lagt gulv i mit nye spisekammer. Egentlig var det et lille rum i forlængelse af huset som blev brugt til skrammel. Det kom af vejen. Jeg murede døren efter, og fra bryggerset har jeg banket hul til overlægger, og derefter lavet hul til dør… næste skridt er at lave bordplader og hylder… nej hvor jeg længes efter at sætte mine ting på plads. Bl.a. mine gamle margarinedåser….

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: