Kærligheds brød ;-)

Jeg har længe , sukket efter og ha et brød jeg rent faktisk kunne lide , og samtidig bage .. uden for meget faldera og indvikllet opskriftsnoget ..

Jeg kan jo bedst lide at holde det helt enkelt – også i et køkken .. På en bestemt blog som jeg nyder meget fandt jeg en opskrift der lød så nem og brødet så godt så jeg bestemte mig for at prøve det..

Navnet er heller ikke til at stå for

Kærlighedsbrød:

ta gær der svarer til en eller 2 vindruer i størrelse , og held fem deciliter vand ved … tag dine 600 g hvedemel og held forsigtigt i sammen med 2 teksefulde salt og en lille skvis honning ( jeg bruger akacie honning )

stil brøde tilside med film over ( vitavrap ) Imens du læser en god bog .. går en tur langs havet , klipper hæk eller klapper din mand , kone , børn eller tager et fodbad ..

efter en 5 timers penge

stiller du din ovn på 200 grader , tager filmen af din dej og har heldt rigeligt og god med mel ud på bordet ..

Du hælder forsigtigt din dej ud , som nok er lidt klistret , har godt med mel på hænderne , du folde din dej 3 gange lige så blidt og fyldt med zen og kærlighed hverken mere eller mindre ..

så lader du dejen hvile og efter en halv time tager du din form ud af ovnen som du har ladet varme med op ,..

hemmeligheden er at formen skal ha låg  du ka bruge at med låg der tåler ovn .. en römertopff eller hvad som helst , i og med jeg ik er en bageørn bruger jeg to ildfaste fade over hinanden det virker . så tager du din dej , efter du har smurt din form nu da den er rygende varm ..

med smør — af det gode.. løft dejen forsigtigt over , og derefter

bag brødet med låg i 20 til 25 kærlighedsfulde min ..

og 15 til 20 derefter uden låg for at give brødet en sprøde skorpe

jeg har bagt det 2 gange og vupti så var det væk

takker liselotte over på www.slagtenhelligko.dk

for et let og overskueligt brød .

bon appetit .

helt enkelt .

Skriv den første kommentar

Trackback

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: