GMO

Kære læsere vidste I dette?:

“Undersøgelsen viser også, at 60 procent af danskerne er imod kød eller mælk fra dyr, der har fået gmo-holdigt foder. Kun 17 % kan støtte fodring af husdyr med gmo foder. Samtidig er under 1/3 af forbrugere klar over, at stort set alle ikke-økologiske dyr i Danmark bliver fodret med gmo-holdigt foder. Disse fødevarer skal ikke mærkes, og det bekymrer hos Forbrugerrådet.

- Forbrugerne har reelt ikke mulighed for at til- eller fravælge gmo-teknologien. Størstedelen af de danske forbrugere har en forventning om, at fødevarer, hvor gmo har indgået i produktionen, er mærket. Det er på ingen måde tilfældet i dag, hvor en betragtelig del af foderet i eksempelvis den konventionelle svine- og kyllingeproduktion stammer fra gmo-afgrøder, siger Karen Hertz Larsen, økologipolitisk medarbejder hos Forbrugerrådet, til Økologisk.”

Ovenstående er sakset fra Økologisk Landsforeningshjemmeside. I kan selv læse mere ved at gå ind på siden, desværre er den “knap”, der skulle muliggøre at jeg indsætter deres link her på siden ikke aktiv, og jeg kan desværre ikke finde ud af at aktivere den.

Jeg anede ikke at de fleste dyr i konventionelle bedrifter får Genmodificeret foder.

Gjorde I det?

Endnu en god grund til at være glad for min “kogræsserlaug-stud”, der bare har spist hvad der nu helt naturligt selv har fundet vej til marken.

God weekend

kærligst Susie Q

7 kommentarer

Trackback

Kommentar(er)

 1. Kristian, 29/5-2011 kl. 7.19

  Hej Sussie

  Jeg vidste det desværre godt, men når det ikke skal mærkes på varen kan det være svært at vælge det fra. Hvis du ikke allerede har set “Food Inc.” så er det et godt billede af hvor vi er på ved hen i forhold til brugen (og reglerne omkring) af GMO.
  I USA har 70% alle vare i et normalt supermarked et indhold af GMO. Det mest skræmmende er reglerne omkring det, hvis dine økologiske planter bliver befrugtet af en genmodificeret så skal du betale erstatning til det firma som har opfundet og patenteret netop det gen, så ikke nok med at din økologiske status nu er gået fløjten, du står overfor en kæmpe regning…

 2. Henning, 29/5-2011 kl. 19.03

  Jeg er ikke selv vegetar men grise vokset op på GMO foder. Et god råd er spis ikke griskød er er der 500 gode grunde til. Vi er bare nød til at overbevise folk med grønne tanker at det
  bedste er at flytte ud på en Ø fordi dem der vil gmo afgrøder tænker på profilt og de små ø samfunde tænker kun på at leve i frihed.
  Det kan ikke betale sig at udbytte et ø samfund

 3. scr888 official website, 14/8-2020 kl. 4.11

  This iis a good tip paeticularly to those new to the blogosphere.

  Simple but very pfecise info… Thanks for sharing this
  one. A must read post!

 4. scr888 bonus, 14/8-2020 kl. 4.30

  Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening iin Internet Explorer, it has some overlapping.

  I just wanted to give you a quick heads up! Other
  then that, great blog!

 5. scr888 t-rex, 5/9-2020 kl. 6.07

  Great post. I was checking continuously this bloog and I’m inspired!

  Very useful information specially the remzining section :) I handle
  such invo much. I used to be looking for this certain informaton for a
  very lengthy time. Thank you andd good luck.

2 Trackback(s)

 1. more about 918 | 14/8-2020 kl. 4.03
 2. check more | 19/8-2020 kl. 16.02

RSS-feed til dette indlægSkriv din kommentar: